– Jeg ser ingen grunn til å ta de ut av tjeneste

Etter at politiet onsdag ettermiddag løsnet skudd mot en mann i 20-årene i Askim har politiet sendt ut en pressemelding.

Mannen ble truffet i benet og er nå på sykehus for behandling.

LES OGSÅ: Mann i 20-årene skutt av politiet

– Mannen er pågrepet og siktet for grovt ran, trusler mot politiet, brudd på dyrevelferdsloven og brudd på vegtrafikkloven. Vi kan ikke utelukke at siktelsen blir ytterligere utvidet, sier politiadvokat Ida Lovise Gjeset i pressemeldingen.

Nå skal politiet begjære mannen varetekstfengslet. Og av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet kommentere hendelsesforløpet ytterligere. Rutinemessig er Spesialenheten koblet på saken siden politiet løsnet skudd.

Ifølge pressemeldingen blir tjenestepersonene som var involvert fulgt opp av både nærmeste ledere og støtteapparatet i politiet.

– Basert på det vi vet om hendelsesforløpet så langt, har de involverte tjenestepersonene gjort det de kunne og skulle i denne saken. Jeg ser derfor ingen grunn til å ta de ut av tjeneste, sier politimester Cecilie Lilaas-Skari.

ANNONSE

ANNONSE

Singelulykke på Svinndalveien

– Jeg skulle ønske at alle kunne gjøre frivillig arbeid