Foto: Privat

Bli med og løft bygda di! – #Aksjonsuka 2023

Hvilken verdi har bygda di for deg, og hva bidrar du med for at bygda di skal være et bra sted?

Av: Ole Sofus Haakaas, Trøgstad Bygdeungdomslag

Norges Bygdeungdomslag er en organisasjon som har til formål å fremme ungdommens og bygdenes interesser. Vår organisasjon består av snaut 7000 friske ungdommer som skaper mye moro og blest gjennom våre aktiviteter året rundt. Hvert år arrangeres noe som kalles aksjonsuka og aksjonsnatta, der formålet er å belyse et politisk tema som vi er opptatt av. Årets aksjonsuke foregår fra 27. til 5. november, og temaet denne gangen er «bygdeløftet». Vi i Trøgstad Bygdeungdomslag (BU) er med på notene når alle lokallagene rundt om tar et felles ekstra løft for bygda!

«Triv’lige Trøgstad» var gamle Trøgstad kommune sitt slagord, et beskrivende slagord synes vi. Trøgstad består av triv’lige folk i Båstad, på Skjønhaug, Havnås, Tosebygda – og alle steder imellom der. Vi trøgstinger er driftige og innovative mennesker som skaper verdier i bygda, ved hjelp av blant annet en god dose sunt bondevett.

Mange får god støtte til sine prosjekter av Trøgstad sparebank, som vi under fjorårets aksjonsuke takket for deres arbeid med å gi tilbake til lokalsamfunnet. Dette er et godt eksempel på hvordan lokale aktører er med på å bygge Trøgstad-samfunnet, noe som trolig hadde vært helt uinteressant for en sentralisert bank med hovedkontor i Oslo.

ANNONSE

Spennvidden er stor! Kulturlivet blomstrer også, med mange fremadstormende talenter, noe vi senest fikk oppleve gjennom den nylig arrangerte Trøgstadkonserten, som er blitt en tradisjon mye takket være lokale ildsjeler. Kulturskolen gjør her en god jobb med å fremme musikken og kulturen som er med på å berike livene våre.

Mye er bra i bygda vår, men noe kan også bli bedre. Nasjonalt synker dugnadsånden og deltakelsen på fritidsaktiviteter, mange føler seg også ensomme og det sosiale presset med prestasjoner/merkeklær osv. øker og starter tidligere i skolen enn før. I Trøgstad mener mange at vi har for få møteplasser for ungdom, for lite liv, noe vi er helt enige i. Trøgstad BU er akkurat en slik møteplass med et miljø som vi tror enda flere ville trives veldig godt i. Det er ikke uten grunn at vi kaller oss selv for Norges største vennegjeng. Det arrangeres masse gøy gjennom et år som DU kan være med på!

Vår oppfordring til folket er å engasjere seg i hva som skjer rundt deg. Bidra med det du kan, det vil garantert slå positivt ut for deg selv også. Gjennom dette bidrar vi til at småstedene forholder seg attraktive og at folk vil fortsette å bygge og bo i distriktene.

Trøgstad trenger oss, at vi trøgstinger er glad i bygda vår. Dette gjelder også for alle andre lokalsamfunn rundt i landet. Derfor tar vi i Trøgstad BU et tak å løfter bøgda vår litt ekstra denne uka.

Bli med du også, det har en verdi.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

En hjertevarm og fin konsert

Indre Mangfold Kunstutstilling åpnes 4. november