Slik så det ut ved Norgesporten bru cirka klokken 22.45 mandag kveld. (Leserbilde)

Store problemer på E18 i Ørje

Politiet melder mandag kveld om store problemer i retning Sverige som følge av snøværet.

Oppdatering fra politiet klokken 04.48 tirsdag:
– E18 er stort sett ryddet. Enkelte vogntog som venter på bergingsbil og av den grunn er det stedvis stengt på E18 retning Sverige. Retning Oslo er det nå åpent.

Klokken 09.40 skrev politiet på X at VTS meldte at E18 Askim – Ørje er åpen for normal trafikk i begge retninger.

– Det er flere kilometer med kø, og mange har stått der i mange timer. Politiet kaller nå ut blant annet Røde Kors for å forsyne bilister med vann og tepper om det skulle være behov. Bilister som evt har gått tom for strøm eller drivstoff, bes ringe 112, skriver politiet på X klokken 20.34.

NRK Oslo og Viken har snakket med operasjonssentralen hos politiet nå i kveld og de sier følgende:
– Det er ganske lang ventetid på vår vanlige nummer 02800, så er det for å slippe å gå glipp av de viktige, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle til NRK.

I en pressemelding mandag kveld skrev Norsk Folkehjelp at opp mot 30 frivillige redningsmannskaper fra Norsk Folkehjelp var på vei til Ørje for å bistå bilister som har stått fast i kø i flere timer på E18.

– Vi bidrar blant annet med vann, tepper og terrengkjøretøy for hjelpe bilistene som står fast, sier Tomas Muribø, som er beredskapsleder for Norsk Folkehjelp i Øst politidistrikt i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

(Leserbilde)


Kommer til å ta tid
Ikke er det bare vogntog som sliter, men innimellom disse er det også personbiler som ikke kommer seg ut.

– Vi skal nå legge en plan for å få evakuert dem og løst opp køen etter hvert. Det kommer til å ta tid, sier Walle til statskanalen.

Klokken 22.14 opplyser politiet på X at hjelpemannskaper begynner å komme på plass.

– Tar kontakt med de som har stått lengst i køen, altså de som står fremst mot tollstasjonen. I tillegg vil de med helseutfordringer bli prioritert. Nødetatene har fått snudd en del av kjøretøyene.

Les flere saker nederst!

ANNONSE

Skal øve på utrykningskjøring i uke 45

– Våre unge fortjener et trygt miljø