Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Skal øve på utrykningskjøring i uke 45

I uke 44 skulle Indre Østfold legevakt sin bil kjøre en del utrykning på kryss og tvers i Indre Østfold kommune.

Men tirsdag opplyser kommunen at dette er utsatt.

– Værforholdene og det glatte føret har foreløpig satt en stopper for det. Det er vanskelig å få til en god øvelse når man må kjøre forsiktig på grunn av snø og is. Vi planlegger å gjennomføre øvelsen i uke 45.

– Ved utrykningskjøring stilles det en rekke krav til kunnskaper og ferdigheter. Selvinnnsikt og risikoforståelse er nødvendig for å kjøre trafikksikkert. Treningen forgår med instruktører godkjent av Statens vegvesen. Samspillet med øvrige trafikanter er særs viktig under utrykningskjøring og vi opplever at innbyggere bidrar til at vi kommer raskt frem. Derfor takker vi også for at du har forståelse for nødvendigheten av ukens kjøring, opplyser kommunen på sin nettside.

Her finner du mer informasjon om utrykningskjøring (ekstern lenke)

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Vogntog på tvers

Store problemer på E18 i Ørje