Mina Midtgård Ringstad på Trøgstadkonserten fredag kveld. Foto: Monica Haugland Arnegård

Kunstnerstipend til Mina Midtgård Ringstad

Siden 2012 har Stiftelsen Trøgstad Næringsfond del ut 170 000 kroner til unge utøvere fra Trøgstad.

En fast post på programmet til Trøgstadkonserten er utdeling av kunstnerstipend. I år gikk den til Mina Midtgård Ringstad. Formålet med stipendet er å oppmuntre og motivere til videreutvikling av kunstnerisk talent, og samtidig stimulere aktiviteter knyttet til kultur og næring.

– I statuttene heter det at stipendet tildeles en person eller gruppe som har utmerket seg på sitt område, og som representerer Trøgstad på en positiv måte. I det nyoppussede gamle kommunehuset på Skjønhaug, får alle mottakere navnet sitt på veggen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Monica Haugland Arnegård

Det var ordfører Saxe Frøshaug som delte ut stipendet fredag kveld.

– Kveldens mottaker begynte i Trøgstad kulturskole i 2014, og har deltatt på mange Trøgstadkonserter både alene og sammen med andre. For tiden går kveldens mottaker på videregående, men har framtidsplanene klare. Det går i musikk døgnet rundt, og mottakeren spiller i Båstad hornmusikkorps, Young Horn Big Band og i Fet janitsjar. Hun synger i kor og har sangtimer. I tillegg er hun med på talentprogrammet Ung Musikk Talent, og i slutten av november skal hun begynne i Hasle brass. Videre har hun tenkt seg i Garden, før planen er Tonheim folkehøgskole og så etter hvert Norges musikkhøgskole. Hun sier hun helst spiller trompet, men stiller også opp på andre instrumenter dersom det trengs, sa Frøshaug.

Kunstnerstipendet er på 15 000 kroner.

Foto: Monica Haugland Arnegård

ANNONSE

BILDER: Unge musikere på jazzcafé

Over 5.000 tok turen til halloweenfesten