Alle foto: Karin Nordlie

Basar ga stor inntekt til Sjøglimt: – Målløse

Lørdag ettermiddag og kveld arrangerte Heia Misjonshus basar til inntekt for Sjøglimt i Ørje.

Se bilder nederst!

Både store og små var invitert til misjonshuset denne ettermiddagen. Her var det bevertning i kjent heia stil og utlodning med mange forskjellige gevinster.

Totalt kom det inn drøyt 50.000 kroner til Sjøglimt.

– Det er vi veldig takknemlige for, både til de som kjøpte lodder og de som gav gevinster. Det er opp til Sjøglimt sjøl å rå over pengene, men vi vet det er mange behov og at det legges ned en stor innsats for å holde stedet i hevd, opplyser eidsbergingen Rasmus Glomsrud til Indre24.

Resultatet av basaren ble godt tatt imot da Indre24 kontaktet Sjøglimt for en kommentar søndag.

– Vi ble helt målløse og vil si tuuusen takk for at dere tenker på Sjøglimt igjen. Pengene vil komme godt med da vi holder på med oppussing og utvidelse av stedet. Nye møbler, akutt drenering og pålagte utbedringer (brann og EL-rapport), kjøkken, ja lista er lang, men vi er veldig takknemlige og glade, sier Wenche Bjørknes på Sjøglimt.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Rasmus Glomsrud og de andre på Heia Misjonshus er fornøyde med arrangementet. Foto: Karin Nordlie

Engasjerende
Glomsrud opplyser at de er veldig fornøyde med kvelden.

– Først og fremst at så mange fant veien innom Heia og ville støtte basaren med både gevinster og loddkjøp. Over 80 personer var innom i løpet av kvelden og det alltid like gledelig at også så mange barn kommer. Det er godt å se innsatsen vi legger ned for å skape et godt sted å være for barn og unge bærer frukter. Og at vi har en arena der alle generasjoner kan møtes og ha et fellesskap.

Han legger til at Astrid Lande holdt en engasjerende andakt, der hun hadde funnet fram både forskerfrakken og brillene.

– Hun talte om hvordan mennesket er skapt av støv og at Jesus er lyset. Og så han hun med seg et spesielt type støv som flammet opp når det kom i kontakt med lyset. De yngste syntes det var veldig spennende og måtte få det demonstrert flere ganger. Symbolikken var at menneskene får kraft av Gud.

Stor spenning
I tillegg ble det sang av Else-Marie Røed og Maren Christin Aandstad som fikk hele salen med seg.

– Trekningen var sjølsagt kveldens store begivenhet og var godt planlagt. Vi hadde god hjelp fra mange små assistenter som delte ut gevinstene etter hvert som de ble trukket. Det var selvfølgelig stor spenning underveis og til slutt når de gjeveste gevinstene ble trukket. Og det er alltid like hyggelig at mange blir igjen og fortsetter praten. Alt i alt er vi svært takknemlige for kvelden, og for det gode fellesskapet.

ANNONSE

Brann på terrasse spredde seg til to garasjer

100 år er nok: Nå bytter Mysen Damekor navn