– Bli med Don Quijote på eventyr i Marker rådhus

Pressemelding
3 minutter lesetid

Østfold Internasjonale Teaters nye teaterversjon av romanklassikeren spilles i Ørje onsdag 4. oktober. Her flyttes handlingen til Østfold – i en humoristisk hyllest til fantasiens kraft, dramatisert og regissert av Ivar Furre Aam.

Miguel de Cervantes’ Don Quijote: Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha fra 1605 regnes som den første moderne romanen og er kåret til tidenes beste. Den forteller historien om den selvutnevnte ridderen Don Quijote og hans våpendrager Sancho Panza.

Å leve ut drømmen
I fortellingen har hovedpersonen forlest seg på ridderromaner, datidens kiosklitteratur. I iveren etter å gjøre en innsats for sannhet og god moral, går han inn for selv å bli en – lenge etter at riddernes tid er forbi. Fordi han er så kompromissløs og i utakt med omgivelsene, blir Don Quijote vel så mye en klovn som en helt.

– Don Quijote fremstår kanskje som gal. Men ved å holde fast ved sin egen drøm, opplever han også store eventyr. Er det egentlig galskap å leve livet til det fulle, spør regissør og dramatiker Ivar Furre Aam.

I stykket er handlingen flyttet fra spanske stepper til Østfold, der Don Quijote og hans trofaste følgesvenn Sancho går til kamp mot vindmøller og andre innbilte fiender – væpnet med pappsverd og livlig fantasi.

Teater der folk bor
Aam, som selv har bodd flere år i Fredrikstad, har med seg et kunstnerisk team med stor grad av tilknytning til regionen. I rollene møter vi Terje Brevik og Patrik Stenseth, to skuespillere som er godt kjent for teaterets publikum.

– Østfold Internasjonale Teater skal være et teater for hele regionen. Med denne splitter nye teaterversjonen av det som har blitt kåret til «verdens beste roman» vil publikum få oppleve en miks av nytt og gammelt og en bevisst lek med såkalt høy- og lavkultur, sier teatersjef Thomas Østgaard, som også er opptatt av at folk i skal kunne få oppleve teater der de bor:

ANNONSE

– Vi har i år utvidet turnéruten vår med flere nye stopp. Forestillingen vil spille totalt 9 ulike steder, på blant annet Kulturhus Floren på Hvaler og Fredrikshald Teater i Halden, som vi tror kommer til å bli strålende vertskap for denne eventyrlige forestillingen.

Don Quijote hadde urpremiere på Østfold Internasjonale Teater i Fredrikstad 28. september kl. 19:00 og høstet strålende kritikk fra Fredriksstad Blad Forestillingen turnerer i Østfold og Akershus til og med 14. oktober.

Fullstendig spilleplan, mer informasjon og billetter på oit.no

(Pressemelding) 

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.