Saxe (Sp) og Kathrine (Ap) fortsetter

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Sent onsdag kveld ble det kjent at Saxe Frøshaug og Kathrine Hestø Hansen fortsetter som henholdsvis ordfører og varaordfører i Indre Østfold kommune.

– Det er grunn til å være fornøyd både på Senterpartiets og hele kommunens vegne. Vi har fått et godt, styringsdyktig flertall for årene som kommer, sier Saxe Frøshaug til NRK.

Frøshaug forklarer at de trengte et breiere flertall nå enn for fire år siden.

– Vi har sett på mange forskjellige løsninger, og sonderingene som forhandlingsutvalget har hatt har endt opp med at det mest robuste er oss, Ap, SV og Frp, sier han til NRK (ekstern lenke)

LES OGSÅ: – Pleier ikke å være skuffet i politikken

Med seg på laget får Saxe og Kathrine SV og FrP.

– Noen vil kanskje stusse over denne kombinasjonen, men at de representerer ulike politiske fløyer tenker vi er med på å balansere styringskursen. Åse Heien (SV) og Håvard Jensen (Frp) har i foregående periode vist seg som konstruktive politikere og gode medspillere, sier Hestø Hansen til Indre24.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

– Jeg mener vi har løst en fastlåst situasjon, sier Håvard Jensen, gruppeleder og førstekandidat for Indre Østfold Frp til NRK. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Glade for samarbeid
Hestø Hansen legger til at for den nyslåtte posisjonen har det vært viktig å sikre et styringsdyktig flertall og å holde en stø kurs.

– Valgresultatet tilsa at Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke kunne fortsette alene, derfor er vi glade for å få med oss SV og Frp på laget, fortsetter hun overfor Indre24.

Hadde to valg
Til NRK sier Håvard Jensen, gruppeleder og førstekandidat Håvard Jensen, følgende:

– Det var ikke mulig å få et flertall på borgerlig side, og da hadde vi to valg. Enten gå i opposisjon og sitte og skrike i fire år og ikke få gjennom noen ting, eller gå i posisjon. Nå får vi være med på å bygge den flotte kommunen vår videre.

Teknisk samarbeid
Gjennom et såkalt teknisk samarbeid vil partiene forplikte seg til å sikre flertall for kommunens budsjett, så vel som trygg økonomisk styring og at helhetlig innsats for folkehelse og bedre levekår skal være gjennomgående.

– Kommunestyret i Indre Østfold består av engasjerte innbyggere som alle har folkets tillit, og som alle ønsker det beste for kommunen sin. Vårt ønske er at vi som politisk fellesskap skal jobbe fram de beste løsningene. Vi ser fram til det vi håper blir en god politisk periode for Indre Østfold, avslutter Kathrine Hestø Hansen.

Åse Heien (SV). Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.