Mattis Minge. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Mattis (23) håper alle unge benytter seg av stemmeretten sin

Valgkampen er for lengst i gang og valgdagen nærmer seg med stormskritt. Mandag 11. september er det klart for kommunestyre- og fylkestingsvalg.

En av dem som oppfordrer unge til å stemme er Mattis Minge fra Havnås. Han er 7. kandidat for Indre Østfold Senterparti og ønsker at flere unge engasjerer seg – og gjerne med folkevalgte verv.

ANNONSE

Jeg håper alle unge benytter stemmeretten sin. Statistikken viser at det ofte er lavere valgdeltakelse for de mellom 20 og 24 år. Jeg ønsker å være med å snu denne trenden og derfor har vi jobbet hardt i Senterungdommen for å få mange ungdommer på listene til både kommune og fylkestingsvalget. Det er viktig at vi folkevalgte speiler befolkningen, og da trenger vi flere yngre med. Jeg håper derfor at mange vil gi vår ungdommer en personstemme ved årets valg, sier han til Indre24.

23-åringen har for øvrig en periode bak seg i kommunestyret og brenner for gode skoler.

Vi trenger et godt grunnskoletilbud i hele kommunen, og først og fremst må vi utvikle det vi har fremfor å rive og bygge nytt. Det er bærekraftig, både i miljømessig og økonomisk forstand, sier Minge. Mattis har ellers et sterkt engasjement for næringsutvikling og lokal verdiskaping i hele kommunen.

ANNONSE

ANNONSE

Her kan du låne fritidsutstyr helt gratis

Ønsker flere sangglade damer – inviterer til åpen øvelse