Toril Vik er daglig leder hos Hobøl Frivilligsentral. Foto: Linda Andresen

Her kan du låne fritidsutstyr helt gratis

I Indre Østfold og Skiptvet kommuner er det ordninger for å låne fritidsutstyr helt gratis. Marker jobber også med å få dette på plass og åpning er satt til 23. september.

Det er Frivilligsentralene i Trøgstad, Askim, Spydeberg, Hobøl og Kirkens Bymisjon i Mysen som drifter og betjener tilbudene i storkommunen. I Marker og Skiptvet er det frivilligsentralene som holder i dette.

I Hobøl heter ordningen BUA (barn og unge aktivitet) og det er Toril Vik som er daglig leder.

Vi har et stort lager med utlånsutstyr til alle årstider og varierte aktiviteter. Så vel sommer som vinteraktiviteter. Å kjøpe nytt til leirskole, aktivitetsdag eller ferie er både kostbart og unødvendig om det ikke skal brukes igjen, sier hun og tar oss med inn i utstyrshallen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Linda Andresen

Hyllene er fylt med skateboard, fiskeutstyr, hengekøyer, liggeunderlag, redningsvester, akebrett, kjelker, skøyter og selvfølgelig langrennsski og alpinutstyr. Muligheten til å låne utstyr for å teste ut aktiviteten før man invester i eget er gunstig både med tanke på økonomi og bærekraft.

Vi har flere faste brukere som kommer jevnlig innom når de har barn eller barnebarn på besøk. Skal man arrangere en sammenkomst er det fint å kunne spe på med nødvendig utstyr gratis herfra. Vi har alt man trenger til frisbeegolf, crocket, kubb, lommelykter og basketballer, tursekker med mer. I tillegg er alt registrert digitalt og kan reserveres i forkant på bua.no, da slipper man bomtur og kan sjekke lagerbeholdning i forkant, forteller Toril entusiastisk.

(Saken fortsetter under)

Foto: Linda Andresen

Offisiell åpning på Tomter

Lørdag 9. september mellom kl.12.00-16.00 er det offisiell åpning av den lille rampen på Tomter skatepark. Da tar Hobøl Frivillighetssentral/BUA med seg utstyr slik at man kan få prøve både skating, frisbeegolf med mer.

Det blir grilling av pølser og Nordre Follo Gatekunst kommer for å dekorere ene veggen. Arrangementet er gratis.

Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen

ANNONSE

ANNONSE

Lek og moro på tvers av generasjoner

Mattis (23) håper alle unge benytter seg av stemmeretten sin