Cecilie Agnalt. Foto: Filsan Warsame

Østfold er folk som setter kulturelle spor!

«Kultur er et helt samfunns identitet, det er ryggraden i et folk» skriver Tor Åge Bringsværd. Og det er nettopp det Østfold sin særegne kultur handler om. Det handler om vår identitet. 

Av: Cecilie Agnalt, 4. kandidat Østfold Arbeiderparti

Mens jeg skriver dette har jeg en kaffekopp på skrivepulten «Nå prekær vi!» står det på koppen, og med engelsk oversettelse «Now you ‘re talking» 

Vi snakker om Østfold fylke med rundt 300 000 innbyggere fordelt mellom «By og land». Østfold byr på et eldorado av spennende natur, og kultur opplevelser.  

Østfold rimer på mangfold og byr på saltvann, og ferskvann, fjellområder, pulserende by og gårdsliv. Østfold har en helt særegen identitet bygget gjennom generasjoner. I nyere tid har vi hatt mange historiske forestillinger der vår historie blir levendegjort slik at historier kan gå i arv.  Østfold har også festivaler og kulturelt mangfold som setter særpreg på tida vi lever i. Det er kulturelt mangfold 

Kulturelt mangfold er også mat. 

Østfold har flest soldager, og vår vakre natur gir vakker mat. Vårt unike kulturlandskap og jordsmonnet gir det som dyrkes en ekstra rik smak. Smarte og stolte matprodusenter kan boltre seg i meget dyrkbar sandjord, godt klima og god tilgang på vann. Det er fordeler å være stolte av. 

Vi leverer lokalprodusert mat, og har internasjonale anerkjennelse for dette. Du har sikker hørt om «smak på Østfold- Guldkorn og Matfatet».

Kanskje har du smakt Bamsrudlåvens is, drukket saft fra Askim Frukt – og bærpresseri, spist fersk sjømat fra Hvaler hentet på Utgårdskilen, spist ullgris vokst opp i blomsterenger, rabarbra saft fra Lundeby, Liveche kyllingen som har hatt gode liv i Østfold. Dyre gårds eplesaft, Den sorte havre, Holli mølle, Buers lefser vi kan nevne i fleng.  

Har du først kjent den gode smaken på Østfold glemmer du det ikke.  God mat skaper trivsel og matopplevelser sier Brødrene Ringstad i Rakkestad, det er akkurat slik det er. 

ANNONSE

Østfold er porten til Europa enten om du kjører gjennom Svinesund eller Ørje.  Østfoldinger er kjent for å være solide og nøkterne folk. Kan det bli bedre?  Staysman synger Østfold er jovial. Vi er samhold, klapp på skuldra når livet er for kjipt.  Vi hilser alltid i Østfold, Østfold er storhet og stolthet.

Østfold er folk som setter spor. Denne høsten er det kommune og fylkesvalg. Østfold som eget fylke skal gjenoppstå takket være arbeiderpartiet. Vi ønsker å bestemme over vårt eget fylke sammen med folka som bor her. Vi har tro på dette mulighetsrommet, og tjenester nær folka her. 

Vi går til valg på Østfold som et fylke der det satses på kultur. Hele fylke vårt skal være en del av kulturfylke Østfold. Vi er avhengige av at kulturaktører får mulighetsrom til å utøve kunst og kultur i ulike former. Østfold fylkeskommune skal være garantister for å bidra til å skape mangfold og muligheter. 

Kraftfylke Østfold skal vise handlingskraft og værekraft! 

Ønsker du økt satsning på kultur i hele fylket er Arbeiderpartiet for deg. Den som stemmer bestemmer! 

(Leserinnlegg)

ANNONSE

Politikere bør holde seg for gode til å publisere usannheter

Derfor kalles den Humleparken nå