Rally Trøgstad nærmer seg – disse etappene skal kjøres

Indre24
4 minutter lesetid

Lørdag 23. september er det igjen klart for Rally Trøgstad. I årets utgave er det i alt fem etapper som skal kjøres.

Men det er kanskje SS3, den legendariske etappen fra 2000-tallet, som får frem et ekstra stort smil blandt våre tilhengere i og utenfor rally-miljøet.

Det er også egnet for publikum i områdene, men NMK Trøgstad ber at man viser hensyn til grunneierne. Samtidig oppfordrer de også til å følge råd om rallyvett på nmktrogstad.no.

Se bilder fra fjorårets Rally Trøgstad her!

ANNONSE

Rally Trøgstad SS1 & SS5 – ESSO SMALELVA, 7,8km

Etappen er tidligere benyttet flere ganger tidligere men start er flyttet til Eikebergveien slik som i 2022. Dette første partiet med start på grus er raskt, men tett skog begrenser kanskje noen fra å pushe maksimalt. Etter ca 2,0km fortsetter etappen inn på den «gamle» delen. Veien er fortsatt rask men terrenget åpner seg før den stuper ned mot Smalelva. Her kan underlaget være løst og utfordre selv for de erfarne. Opp fra elva åpner igjen terrenget seg og strekker seg ut forbi gårdstun og fortsetter den gode flyten mot mål etter 7,8km tilbakelagt.

SS1 kjøres også som SS5.

Egnet for publikum ved krysset Øiestadveien/Mellegårdsveien. Vis hensyn til grunneier.

Rally Trøgstad SS2 – PASSOPPEN , 6,8km

Etappen snus og kjøres motsatt vei i forhold til 2022. Start ved Sletner på asfalt i åpent og delvis flatt terreng mot Raknerud Gård. Her vendes løypa rund fjøset før veien tar oss videre over åskammen og ned til den beryktede Passopp-bakken. Like raskt som veien stuper ned går den tilsvarende opp og 90° til høyre. 150m asfalt før en brå vending ned i skogen mot Nordre Haakaas gård. Videre er etappen strekt litt lenger og passerer Veibykroken før målgang. En variert prøve for utøverne.

Godt egnet for publikum på tilsluttende veier, Sandsveien, Raknerudveien, Løkenveien. Vis hensyn til grunneier. 

Rally Trøgstad SS3 – LANGSRUDÅSEN, 8,1km

Siste halvdel av rallyet fortsetter etter service ved ESSO, Trøgstad Bensinstasjon. Etter svært kort transport starter, for mange, Rally Trøgstads mest legendariske etappe! Nemlig Langsrudåsen. Etappen er tidligere kjørt med flere varierende avslutninger og årets versjon er intet unntak. Med en rekke blinde krøn, morsomme sving-kominasjoner og hopp er det ikke rart at etappen er ønsket tilbake. Etappen fortsetter ut fra Langsrudåsen i stor fart på asfalt mot Langsæter, her er det nærmest helvending før det på nytt blir grus under hjula igjennom gårdstunet og nye kilometer før målgang ved Finsrud.

Godt egnet for publikum på tilsluttende veier Furukollveien/Langsrudåsen & Furukollveien/Langsæterveien. Vis hensyn til grunneier. 

Rally Trøgstad SS4 – RUDSÅSEN, 5,5km

Fjerde etappe starter på asfalt og går raskt over i grus før den stuper inn i en rekke blinde krøn og hopp over Rudsåsen. Denne etappen er rask og krevende, her gjelder det å ha god flyt mellom kartleser og fører. Ned fra fra åsen åpner veien seg i nydelig dosert «karusell» og strekker seg helt ut mot det siste partiet som avsluttes på asfalt mot Båstad.

Best egnet for publikum ved krysset Sluppenveien/Sentvetveien. Vis hensyn til grunneier. 

(Kilde: NMK Trøgstad)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.