Stigende vannstand i Glomma og Øyeren

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Vannstanden er ventet å stige til rødt nivå og nå følger både Indre Østfold kommune og Skiptvet kommune med på utviklingen.

Gjennom helgen er det ventet at vannstanden skal stige og det kan nå en topp på søndag eller mandag opp mot 104,1 moh. Det tilsvarer 1995-flomnivå.

Kommunen oppfordrer innbyggere og grunneiere til å sikre gjenstander, rundballer, båter og andre verdier som ligger inntil de utsatte områdene.

– Hold god avstand til elvene og respekter sperringer som er satt opp. Politiet og kommunen erfarer at mange respekterer sperringene, men det er også flere som ikke gjør det, og gjennom dette utsetter seg selv for fare. Hold deg bak sperringene, skriver Indre Østfold kommune.

Hafslund, politiet og kommunen har besluttet å stenge for ferdsel over Solbergfoss. Overgangen vil være stengt fra lørdag 12. august klokken 10.00 og til flomsituasjonen har bedret seg.

(Saken fortsetter under)

Solbergfoss. Foto: Jorun Robertsen

Stengt på Grønnsund
Også i Skiptvet er det gjort forskjellige tiltak. Kommunen har besluttet å stenge veien ned til Grønnsund på grunn av høy vannstand.

– I Skiptvet er det områdene ned mot Glomma som er berørt av flomfaren. Skiptvet kommune oppfordrer innbyggerne som bor eller har eiendom langs Glomma til å forberede seg på den høye vannføringen, skriver de på sin nettside.

(Kilde: Skiptvet kommune og Indre Østfold kommune)

ANNONSE

Generelle råd til befolkningen: 
Under flom eller et skred er det viktig at du unngår: 

  • å oppholde deg i nærheten av elver og bekker eller forsøker å krysse dem fordi du kan bli tatt av vannmassene 
  • bratte skråninger med løsmasser fordi skred kan utløses 
  • båtkjøring i elver med flom fordi det kan flyte trær, rundballer og andre løse gjenstander som er blitt tatt av flommen 

– Kommunen oppfordrer innbyggere og grunneiere til å sikre gjenstander, rundballer, båter og andre verdier som ligger inntil de utsatte områdene, skriver Indre Østfold kommune.

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.