Kathrine Hestø Hansen, Helge Rustad, Sindre Martinsen-Evje og Tore D. Carlsen. Foto: Desiré Craggs

Arbeiderpartiet vil ha angleggsgartner-linje på Mysen

Indre Østfold Arbeiderparti er tydelig på at de ønsker V2 anleggsgartner til Mysen videregående skole fra skoleåret 2024/2025.

– Næringslivet her i Indre Østfold har vært tydelige på deres behov for flere lokale lærlinger i anleggsgartnerfaget og det initiativet de har tatt støtter vi fullt ut, sier Kathrine Hestø Hansen, ordførerkandidat for Indre Østfold Arbeiderparti.

Anleggsgartner er et allsidig yrke, med flere muligheter for videreutdanning etter endt lærlingtid – men tilgangen til lærlinger i Indre Østfold-regionen er lavere enn etterspørselen.

Foreningen VG2 anleggsgartner til Mysen vgs ble etablert tidligere i år og har jobbet tett sammen med Mysen videregående skole og hatt møter med flere av de politiske partiene. Tirsdag denne uken hadde de møte med Arbeiderpartiet, hvor Kathrine Hestø Hansen, ordførerkandidat for Indre Østfold Arbeiderparti og Sindre Martinsen-Evje, fylkesordførerkandidat for Østfold Arbeiderparti deltok.

ANNONSE

Kathrine og Sindre var samstemte etter møtet; de ønsker anleggsgartner-linje på Mysen vgs.

– Vi ser behovet for å få etablert denne linja også her i Indre Østfold, sier Sindre Martinsen-Evje og legger til at han ser at reiseveien til Kalnes videregående skole blir for lang for flere av elevene som kommer fra Indre Østfold, Marker, Skiptvet og Rakkestad.

Yrkesopplæringsnemnda i Viken fylkeskommune vedtok følgende tilleggsforslag fra NHO og LO i sitt møte 20.juni:

Yrkesopplæringsnemnda viser til tidligere vedtak angående opprettelse av anleggsgartner VG2 ved Mysen vgs, og tilbakemeldinger fra bransjen om at behovet for arbeidskraft er stort. Nemnda ber om at utdanningsforbundet dimensjoneres deretter og at tilbudet opprettes på Mysen vgs.

– Dette er viktig for oss i Indre og vi er veldig glade for at Østfold Arbeiderparti også ser at denne linja er viktig å få på plass. Foreningen VG2 anleggsgartner til Mysen vgs. har gjort en god jobb i møte med de politiske partiene og med tverrpolitisk enighet er jeg helt sikker på at vi skal få på plass anleggsgartner-linja, avslutter Kathrine Hestø Hansen.

(Pressemelding)

ANNONSE

Arrangerer Moss Pride for tredje gang

LO-bussen besøkte Indre Østfold