Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Nå kan alle trafikanter igjen krysse denne brua

Det siste året har Trøsken brua på fylkesvei 114 vært stengt for tunge kjøretøy som lastebiler og buss i forbindelse med vedlikehold.

Fra fredag 7. juli kan alle trafikanter igjen krysse brua som er hovedforbindelsen mellom Indre Østfold og byene i nedre del av fylket.

– Fylkeskommunen har investert 32 millioner kroner i vedlikehold og forsterkning av Østre Trøsken bru, fordi slike tiltak er avgjørende for å sikre lang levetid på bruene våre, sier Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel til viken.no (ekstern lenke)

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Fra venstre fylkesråd for samferdsel i Viken Olav Skinnes som foresto åpningen. Videre Desirê Craigs, hovedutvalgsleder i Sarpsborg kommune, byggeleder i Viken Vibeke Larsen og anleggsleder Aurimas Danius fra entreprenør Consolvo AS | Fotograf: Jens Tore Veum, Viken fylkeskommune

Brua er en stålbjelkebru med betongdekke som ble bygd i 1967. Byggearbeidet har pågått siden august i fjor og er nå åpnet i tråd med framdriftsplanen.

– Vi er glade for å kunne åpne brua som planlagt og håper publikum vil bli fornøyd med vårt arbeid, sier byggeleder Ingrid Vibeke Larsen i Viken fylkeskommune til viken.no.

Ifølge Viken fylkeskommune har brua i tillegg til vedlikehold også blitt forsterket. Det betyr at de aller tyngste kjøretøyene heretter kan passere, med akseltrykk på ti tonn og samlet vekt inntil 60 tonn.

ANNONSE

ANNONSE

Sommerpatruljen besøkte 172 arbeidsplasser

Unndro seg kontroll – krasjet i politibil