En kunstnerisk reise fra Rio de Janeiro til Ørje Brug

Linda Andresen
3 minutter lesetid

Galleri Ørje Brug har vist flere anerkjente norske kunstnere som for eksempel Frank Brunner, Tore Hansen og Sidsel Hanum.

Årets sommerutstilling er ført i penselen av kunstner Marte Bjørndal. Hun er vokst opp i Bergen, Hong Kong, Oslo og Valdres, men de fundamentale og viktige skoleårene tilbrakte hun i Hobøl.

Marte Bjørndal har en imponerende bakgrunn og en CV med flere utstillinger i Oslo, men også Kina, Brasil og Sør-Afrika. Hun er intervjuet av NRK, Tv2, Kunstmagasinet Plnty, men i tillegg er det laget en tv dokumentar i Russland om kunstprosjektet hennes «The Art of Goalgetting». Hun lager motsetningsfylte og livsglade malerier og kollasjer i store formater, og er sterkt samfunnsengasjert. Fattigdom og urett knyttet til økonomi og sosiale rettigheter er en av hennes drivkrefter. Hun er bosatt i Rio de Janeiro, nærmere bestemt Copacabana Leme Beach.

(Saken fortsetter under)

Foto: Linda Andresen

Utstillingen er en reise i følelser og farger, og den endrer karakter og uttrykk fra alle fire vinkler, i tillegg til at den tar oss med utendørs. Hver eneste detalj har et budskap og en hensikt. Både post-it, aquareller så vel som de fritthengende og fargesprakende verkene på lerret, for ikke å glemme den eksotiske krokodillen, forteller om en indre og ytre reise, samfunnets hierarki, muligheter og begrensing, samt personlig handlekraft og blomstring. Hver og en av oss vil kunne identifisere oss med og kjenne igjen i møte med kunstverkene, og det Marte formidler når hun forteller om sin visjon og inspirasjon.

ANNONSE

Marte Bjørndal er en kunstner som kretser rundt de eksistensielle temaer, og trekker linjer mellom land og verdensdeler. Kunstverkene inviterer til å bli sett lenge på, og man oppdager flere detaljer om man tar seg tid i utstillingen. Krokodillene er en interaktiv installasjon hvor publikum inviteres til å bidra.

(Saken fortsetter under)

Foto: Linda Andresen

Årets sommerutstilling «Tropisk kanal» er en gjennomført og vakker utstilling med historiske Ørje sluser og Haldenkanalen som bakteppe og vises frem til 13. august.

Torsdag 6. juli kl.18.00 inviterer hun til felles workshop der man kan komme og lage nye eller fortsette på påbegynte arbeider; tegning, kollasj, søm, tekst, maleri med mer.

Alle er velkomne! Om man ønsker kunstnerisk veiledning og inspirasjon av Marte kan man få det. Hun er kjent for å være en inspirerende dame.

Marte Bjørndal. Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen
Foto: Linda Andresen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.