Ekstraordinært forbud mot bruk av ild utløper

Indre24
3 minutter lesetid

I perioden med med ekstraordinært forbud har brannsjefene i Øst 110 sitt distrikt hatt jevnlig kontakt og møter.

Brannsjef Rigman Pents i Indre Østfold brann og redning har i dag besluttet at det ekstraordinære forbudet mot bruk av ild ikke vil bli forlenget. Dette er som følge av at nedbøren har falt den siste uken, i kombinasjon med fremtidige værprognoser og redusert skogbrannindeks.

– Det betyr at vi fra natt til 30. juni går tilbake til det generelle bålforbudet som gjelder i perioden 15. april til 15. september, sier brannsjefen i en pressemelding.

Generelt bålforbud

Hvert år, fra 15. april til 15. september, er det generelle bålforbudet gjeldende over hele landet. Det innebærer forbud mot å gjøre opp ild og grille (inkludert engangsgrill, bålpanne, primus og stormkjøkken) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

– Bålreglene åpner samtidig for bruk av skjønn. Du kan tenne opp bål i de tilfeller hvor det åpenbart ikke kan medføre brannfare, og ikke er til sjenanse for andre, fortsetter Pents.

Dersom du skal grille oppfordrer brannsjefen til å bruke tilrettelagte grill- og bålplasser i stedet for å bruke engangsgriller.

Les mer om det generelle bålforbudet her (ekstern lenke)

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Skogbrannhelikopteret i Trømborgfjella i slutten av mai 2023. Arkivfoto: Privat

Din ild – ditt ansvar

– Hver og en som har respektert det ekstraordinære forbudet har bidratt til å forebygge skogbrann i vårt distrikt, og vi er veldig takknemlige for engasjementet dere har vist de siste ukene, sier brannsjefen.

I tiden fremover vil det være fortsatt tørt i skog og mark. Brannvesenet er derfor avhengige av at alle er aktsomme og spiller på lag med dem.

– Vær forsiktige med bruk av åpen ild. Den som tenner ild er alltid ansvarlig, uansett hvor og når. Bruk derfor hodet, les deg opp på råd for trygg bålbrenning, og dersom du er i tvil om det er trygt å gjøre opp ild – la være, er oppfordringen fra Rigman Pents.

Hold deg oppdatert

– Vi oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på hva som gjelder i de områdene du oppholder deg gjennom sommeren, og følg alltid de lokale råd som gis i forbindelse med skogbrannfaren der du er. Øker faren, avstå fra bruk av åpen ild i skogen som en hovedregel. Vi bemerker også at ytterligere forbud kan bli iverksatt på nytt dersom skogbrannfaren igjen øker. Indre Østfold brann og redning har til enhver tid oppdatert informasjon om gjeldende forbud på våre hjemmesider og på vår Facebook-side.

(Kilde: Pressemelding fra Indre Østfold brann og redning)

LES FLERE SAKER UNDER:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.