Jane Lystad i Askim IF. Foto: Camilla Bye

Nytt aktivitetstilbud for barnehagebarn og ungdommer

Har du barn i barnehage eller er ungdom og savner en morsom, variert og meningsfull fritidsaktivitet? Da har vi en god nyhet til deg!

Til høsten starter Askim Idrettsforening opp med allidrett.  

– Vi ønsker å lage ett tilbud, som vi tror ikke finnes fra før, for å nå flere barn og ungdommer.

Det forteller Jane Lystad (52), som har vært trener i flere omganger og nå sitter i styret i Askim IF.

– Allidretten skal ha eget styre og to undergrupper. Allidrett for barnehagebarn og allidrett for ungdom. Gruppen for barnehagebarn er etterspurt. Askim IF har tilbud til barn fra barneskolealder, men ikke for de minste, før nå. Vi ønsker å tilby de minste barna en fritidsaktivitet, men også få med foreldrene, fortsetter hun.

Ungdomsgruppe

I første omgang er ungdomsgruppen for de mellom 12-15 år. De ønsker å nå ungdommer som ikke har funnet en aktivitet de ønsker å drive med eller som har drevet med en aktivitet og gitt seg.

– Vi ser at ungdommene gir seg tidlig og mange begynner ikke igjen. Dette skal være ett variert og morsomt alternativ. Her blir det ikke fokus på prestasjon, men fokuset skal være på det sosiale og rett og slett ha det gøy. Det blir trening på ungdommenes premisser.

ANNONSE

Gruppen skal selv forme innholdet

Videre forteller Lystad at i innholdet i allidretten skal gruppene selv få lov til å bestemme. Men forslag til innhold kan være paintball, invitere seg til andre idrettsforeninger her i Askim, «Arrow tag»/pil og bue, kanonball, volleyball, innebandy, rumpeldunk også videre. Det kan med andre ord være ulik aktivitet på hver trening, noe for en hver smak. Viken Idrettskrets har sponset en del penger, så vi kan kjøpe utstyr.

Tilbudet skal være ett «lavterskeltilbud». I dette legger de at tilbudet skal være en gang i uken, ett sted å ha det moro, trene og være sosial. Pris er ikke avklart. Barna må bli medlemmer, men Askim IF har en «fritidskasse» som alle kan søke på for å få dekket utgiftene dersom det er behov for det.

Søker ungdommer og foreldre

– Vi har fått låne gymsalen på Askim videregående. Nå trenger vi egentlig bare noen foreldre som kan være med å drive dette.  To ungdommer har allerede sagt seg villig til å være med, de har bakgrunn fra håndball og innebandy. Vi trenger flere ungdommer som trenere og i styret, noe som kan være en god erfaring å ta med seg. Får vi med oss flere allerede nå, så kan man være med på å forme tilbudet, slik at det er klart til høsten.

– Vi krever ingen spesiell bakgrunn, men at man har en genuin interesse og kan skape hygge for ungdommene. Vi tror også at det å ha med noen som er ungdom selv, vil kunne være med på å utvikle ett tilbud som er mer attraktivt for andre ungdommer. Styret i Askim IF vil selvfølgelig hjelpe til med å sette i gang gruppene og fungere som rådgivere i startfasen, avslutter hun.

For å lese mer om tilbudet og melde din interesse: Allidrett (ekstern lenke)

ANNONSE

Se bilder fra premieren på SOOTspelet

Pågrep mann som var truende med kniv