Foto: Oliver Solberg Rally

Ny pulverstand-strategi for Oliver Solberg

Kenyansk pulversand – såkalt «fesh fesh» – kan bli Oliver Solbergs vanskeligste motstander i Safari Rally i Kenya midtsommerhelgen.

Riktignok byr årets utgave på færre sanddyner enn for ett år siden, men fortsatt ventes sanden å bli den svensknorske rallyførerens største utfordring i hans tredje forsøk på å mestre verdens vanskeligste rally.

21-åringen kjører VM-runden i en privat rallybil lånt ut av polske Daniel Chwist. Solberg er ikke nominert til å score VM-poeng i WRC2-klassen, der han ligger på annenplass sammenlagt i mesterskapet etter halvkjørt sesong.

– Erfaringen min fra de to foregående startene mine i Safari Rally er at jeg må tenke enda mer strategisk. I de røffe delene av løypa må vi kjøre helt rolig og ta skikkelig vare på bilen. Så kan vi heller gi gass i de mer egnede partiene, sier Oliver Solberg.

ANNONSE

Kenya er ulikt alle andre løp i verdensmesterskapet. I 2021 fikk bilen hans påført skader i sikkerhetsburet, som førte til at Solberg måtte bryte rallyet tidlig. Året etter gjennomførte Oliver løpet i WRC-klassen, men mistet mye tid på grunn av at sand skapte mekaniske problemer.

Løpet tjuvstarter med en superspesialprøve torsdag. Deretter skal ytterligere 18 fartsprøver tilbakelegges før målgang i Naivasha tidlig søndag ettermiddag.

Oliver Solberg vant VM-runden i Sverige i februar. Siden er det blitt ytterligere tre plasseringer på seierspallen i WRC2-klassen etter fem kjørte VM-runder hittil i sesongen.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Trafikkulykke i Skiptvet

Helsehuset feirer 10-årsjubileum i år