Det gjøres klart til årets sommerpatrulje

Pressemelding
3 minutter lesetid

Hvert år siden 1985 har LOs sommerpatrulje besøkt unge i sommerjobb. Årets patrulje ligger an til å bli den største i Østfold på flere år.

– Unge arbeidstagere som gruppe opplever i større grad enn andre grupper urettferdig behandling i arbeidslivet. Derfor er det viktig for oss at vi kommer oss ut for å undersøke arbeidsforholdene til unge sommervikarer. Vi er derfor ekstra fornøyde med årets påmelding, forteller Oscar Alexander Undahl, som er faglig ungdomssekretær for LO Østfold.

Ligger an til å bli et rekordår

Det ligger an til en rekordhøy påmelding til årets sommerpatrulje i Østfold. I fjor gikk 60 dagsverk fordelt på 25 LO-medlemmer sommerpatruljen i Østfold. Når årets påmelding stengte torsdag 8. juni var godt over 50 stykk påmeldte, med over 140 dagsverk. Mer enn en dobling av fjorårets deltagere.

– Det tyder på at unge er mer opptatt av rettigheter, plikter, og viktigheten av et seriøst arbeidsliv enn tidligere. Fortsetter trenden vi har sett så langt ligger det an til å bli gode muligheter til å besøke flere unge arbeidstagere enn tidligere år.

(Saken fortsetter under)

ANNONSERekruttering av nye deltagere har vært viktig

Årets påmelding har medført mange nye deltagere. Av de 55 deltagerne i Østfold går 28 sommerpatruljen for første gang. LOs ungdomssekretær i Østfold er storfornøyd:

– Vi har jobba mye med å finne nye engasjerte deltagere. Sommerpatruljen er en fantastisk måte for unge i LO å bli kjent på tvers av forbund, og er en viktig skoleringsmulighet! At over halvparten av årets deltagere er nye deltagere viser både at rekrutteringa har vært god, og at muligheten for fremtidig aktivitet og fremveksten av nye tillitsvalgte er stor. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! sier Oscar.

– Det har vært et enormt rekrutteringsarbeid på tvers av forbundene i Østfold, og vi ser at flere av forbundene som de siste årene har slitt med å stille mannskap, stiller sterkere enn på veldig lenge!

(Saken fortsetter under)

Oscar Alexander Undahl, faglig ungdomssekretær for LO Østfold. Foto: LO Østfold

Høy deltagelse i Indre Østfold

I år skal 31 patruljedeltagere delta på LOs sommerpatrulje i Indre Østfold. Når sommerpatruljen går i region Indre Østfold skal vi innom kommunene Indre Østfold, Skiptvet og Marker. Dette er den dagen med høyest påmelding i årets sommerpatruljen.

– Med en så stor økning i antallet deltagere til årets patrulje er det håp om at vi får muligheten til å besøke flere bedrifter i enn i fjor. At påmeldingen er så god i Indre Østfold er også spesielt viktig fordi det gir oss muligheten til å besøke flere unge i alle de tre kommunene.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.