Anne Sterri Harestad skal lede Smaalenenes Avis videre. Denne uka flytter hun og resten av redaksjonen inn i nye lokaler. (Foto: Amedia/pressebilde)

Anne blir ny toppleder i Smaalenenes Avis

Anne Sterri Harestad (53) er ansatt som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Smaalenenes Avis.

Hun kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i avisa, som hun har hatt i en årrekke.
– Jeg gleder meg til å tre inn i en ny rolle i en avis som jeg brenner for, sier hun i en pressemelding.

Anne Sterri Harestads lange erfaring fra en lederstilling i Smaalenenes Avis innebærer at hun har hatt en sentral rolle i utviklingen av avisa i mange år og hatt stor betydning for en vellykket digital omstilling, ifølge pressemeldingen. Hun kjenner avisa, de ansatte og dekningsområdet svært godt.

Anne har vært nyhetsredaktør i Smaalenenes Avis siden 2011, men startet som frilanser i daværende Øvre Smaalenene allerede som 15-åring. Harestad begynte i fast jobb som journalist i avisa i 1993 etter studier i statsvitenskap og sosiologi. Hun har også ni års erfaring som deskmedarbeider i VG.

Hun etterfølger Jarle Bentzen som har ledet avisa de siste 30 årene.

– Jeg overtar en økonomisk veldrevet lokalavis. Smaalenenes Avis har hatt solide resultater i mange år. Der har Jarle vært god, sier Anne Sterri Harestad.

Hun viser til at Smaalenenes Avis er i rivende utvikling. Å videreutvikle produktet har høyeste prioritet. Avisa har også positiv abonnementsutvikling i en tid som er vanskelig for veldig mange aviser.

– Da jeg startet i Smaalenene, var det papiravisa som gjaldt. I dag kommer den ut tre dager i uka, mens vi lager nettavis 17 timer i døgnet, året rundt. Nå er virkeligheten online. Det er viktigere enn noen gang å være der det skjer, når det skjer, sier hun.

ANNONSE

Skryter av staben
– Det er moro å jobbe sammen med flinke folk med stort hjerte for lokalsamfunnet og stor forståelse for at det viktigste i livet skjer rett foran nesetippen din, smiler Anne Sterri Harestad.

Denne uka flytter Smaalenenes Avis også inn i nye, tipptopp moderne lokaler i Askim Næringspark.

– Jeg er svært fornøyd med ansettelsen av Anne som ny toppleder i Smaalenenes Avis. Som nyhetsredaktør i avisa har hun allerede vært med på å prege avisa gjennom mange år og bidratt til den gode utviklingen. Hun er en kompetent og tydelig leder som nyter stor respekt både innad i redaksjonen og blant avisas lesere og kilder. Jeg er sikker på at Smaalenenes Avis fortsatt vil utvikle seg som en moderne avis under hennes ledelse, sier styreleder Petter Christian Saugstad.

Anne Sterri Harestad overtar topplederjobben i Smaalenenes Avis fra 1. oktober.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Savnet kvinne funnet i god behold

Det gjøres klart til årets sommerpatrulje