Benjamin Lillebekk. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Benjamin klar for vandreteater i sommer

Benjamin Lillebekk fra Mysen er klar for vandreteatret «Årringer i stein» på Akershus Festning, hvor han i sommer spille flere roller.

Stykket har premiere 23. juni, og Benjamin skal spille i forestillingene i uke 25, 27 og 28. Han skal spille Mester Henrik, Knut Alvsson, Henrik Krummedike, vaktmann, Stattholder Gyldenløve og Straffange.

Benjamin forteller at dette er en vandreteaterforestilling på Akershus festning i Oslo, hvor publikum følger skuespillerne rundt på festningen og blir presentert for ulike scener som baserer seg på historiske personer/hendelser som foregikk på festningen i fortiden.

Eventyr hver dag
– Jeg selv spiller diverse historiske personer fra 1300-, 1500-, og 1800-tallet blant annet. Forestillingen er en blanding av historie, alvor og komikk. Og jeg må si det er veldig gøy å jobbe med! Alle de andre skuespillerne er inkluderende og vi samarbeider godt. Og det er veldig gøy å kunne få jobbe med profesjonelle skuespillere på denne måten. Vi er på eventyr hver dag. Det er samtidig utdannende og underholdende. Vi spiller hele sommeren fra og med 23.juni, og selv spiller jeg premieren, samt 24, 25.juni og uke 27 og 28. Jeg gleder meg til at folk får sett det vi har holdt på med denne måneden, forteller Benjamin til Indre24.

ANNONSE

Benjamin har hatt regien på russerevyen i Mysen. Foto: Adrian Sellstrøm

OM FORESTILLINGEN
Ruvende over Oslo by ligger Akershus festning som et av de eldste og mest opprinnelige stedene i Oslo. Med sin brokete og spennende historie har den gjennom 700 år huset mange skjebner. Politiske ledere og statsoverhoder har vandret gjennom gangene, og området har vært sentralt i krig og fred, så vel som arena for storpolitiske handlinger og nasjonale feiringer, rettersted og gravplass. Det er disse historiene som ligger til grunn for en unik historie- og kulturformidling når portene åpnes for vandreteatret «Årringer i stein» for syvende gang på Akershus festning i sommer.

Profesjonelle skuespillere og publikum forflytter seg rundt på festningsområdet og møter på kjente skikkelser som Dronning Margrete og Knut Alvsson, samt motstandsmenn, straffanger, Stattholder Gyldenløve og Husjomfru Gerda. Selveste Henrik Wergeland leder an, og enkelthendelser og personer løftes frem og blir dramatisert til korte sekvenser som utspiller seg på det stedet eller ved den bygningen hvor de er forankret i historien.

Gammel overtro og anekdoter som har gått i arv gjennom hundrevis av år, blir satt til liv gjennom fire profesjonelle skuespillere, tidsriktige kostymer og rekvisitter. I motsetning til en ren omvisning, hvor alt er basert på historiske fakta, blir forestillingen også krydret med en dose kunstnerisk frihet og ikke-historiske personer opptrer for å illustrere en hendelse eller binde sammen sekvenser.

Faksimile: MysenPosten 2013

ANNONSE

ANNONSE

Askim-elever imponerte KBN

Fyller 60 år og feirer med nytt album