Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i Viken fylkeskommune og ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune signerer avtalen. Foto: Karin Nordlie

Samarbeider om nytt opplæringstilbud

Både Trøgstad og Høytorp fort skal danne utgangspunkt for et helt nytt opplæringstilbud til ungdom mellom 14 og 23 år.

En av samarbeidspartnerne i prosjektet som starter opp i august er Viken fylkeskommune.

– Dette er et så bra og viktig tilbud, og en spennende måte å tenke nytt på. Det å kunne gi ungdom muligheten til å prøve seg litt fram gjennom mange former for praksis, vil komme både fylkets ungdommer og næringsliv til gode. Jeg heier på fleksible opplæringsarenaer, dette er et godt tilbud for unge som ønsker å gå yrkesfaglig retning, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i en pressemelding.

Sammen med Indre Østfold kommune, lokalt næringsliv, NAV og Deltagruppen ønsker Viken fylkeskommune å inngå en intensjonsavtale for samarbeid om Team Fortene.

(Saken fortsetter under)

Foto: Karin Nordlie

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen i Viken fylkeskommune og ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune signerte nylig avtalen. Fylkeskommunen har bevilget 1 million kroner til prosjektet for skoleåret 2023-2024.

Team Fortene blir en fleksibel og yrkesfaglig opplæringsarena for ungdom i Indre Østfold.

Ifølge Indre Østfold kommune vil mye av opplæringen skje i samarbeid med lokalt næringsliv gjennom jobbsmak, mentorer, kurs og sertifiseringer.

– At kommune og fylkeskommune samarbeider om en opplæringsarena kan bidra til å styrke samarbeidet om overganger, og på denne måten forebygge frafall. Elevene som søker seg til utdanningstilbudet Team Fortene kan blant annet lære å pusse opp verneverdige hus og fjellanlegg, samt vedlikeholde uteområdene ved fortene, skriver kommunen på sin nettside (ekstern lenke)

ANNONSE

Det er Indre Østfold kommune som er prosjektansvarlig og skal sikre nødvendige ressurser til ledelse, logistikk og lokaler. De har også ansvar for opplæringen av sine elever som deltar.

– Dette er vi glad for å kunne samarbeide med fylkeskommunen om. Å kunne bruke fortene våre til et helt nytt opplæringstilbud til de som ønsker å fullføre utdanningen sin gjennom en alternativ opplæringsarena, er noe vi har ønsket lenge. Her får ungdom prøve ut hva de liker og mestrer i praksis, sier ordfører Saxe Frøshaug i pressemeldingen.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Foto: Karin Nordlie
Foto: Karin Nordlie
Foto: Karin Nordlie

ANNONSE

ANNONSE

Gir 1,7 millioner kroner til Campus Indre Østfold

Vellykket jubileumsfest for frivilligsentralen