(Leserbilde)

Har jobbet gjennom hele natten

Indre Østfold Brann og Redning skriver på sin Facebook-side tirsdag kveld at det er en større skogbrann i området Lauvannet og Steinsvannet.

– Vi er i full gang med slukking med ca 30 mannskaper fra flere stasjoner. Vi får bistand fra Rakkestad brannvesen, Sivilforsvaret, Røde Kors og to skogbrannhelikoptre. Foreløpig er det ingen fare for bygninger eller behov for evakuering, skriver de klokken 22.14.

Ifølge Øst 110-sentral er brannområdet ca 1,5 til 2 km2.

– To skogbrannhelikoptre er i slukningsarbeide med god effekt, fortsatt mye flammer på stedet, Sivilforsvaret har ankommet og deltar i slukkeinnsatsen.

LES OGSÅ: Skogbrann i Indre Østfold: – Ikke kontroll

Onsdag morgen meldes det at det fortsatt brenner.

– Det brenner fortsatt i Trømborgfjella, vi har fortsatt ikke kontroll på brannen. Mannskap fra alle stasjonene har jobbet gjennom natten, og arbeidet vil fortsette utover hele dagen. Vind og ulendt terreng skaper utfordringer, spesielt også siden brannen går langs bakken, skriver Indre Østfold Brann og Redning på Facebook.

– Store mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors bistår. Skogbrannhelikopter vil igjen bistå nå.

(Saken fortsetter under)

Videre skriver de at prognosene fremover varsler fortsatt varmt og tørt vær uten nedbør og dette betyr meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare i kommunen og distriktet.

– Vi har den siste tiden også hatt flere branner og tilløp til branner i skog og utmark i tillegg til den som nå pågår. Brannsjefen vurderer fortløpende nedleggelse av totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark, og dette kan innføres på kort varsel.

Samtidig minner de alle om det generelle bålforbudet.

– I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill i og i nærheten av skog og annen utmark. Brannvesenet oppfordrer alle til å vise den største aktsomhet i forhold til bruk av ild.

(Kilde: Øst 110-sentral og Indre Østfold Brann og Redning)

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Skogbrann i Indre Østfold

To gull, ett sølv og en bronse i Drilliaden