Frihet til å velge

Leserinnlegg
5 minutter lesetid

Bilens rolle og bruksområde for oss mennesker er sterkt undervurdert når man ser hvordan de rødgrønne og også et par borgelige partiers fremstøt når det gjelder å ivareta folks frihet vedrørende bil.

Av: Jon Einar Aandal, listekandidat Indre Østfold FrP

Det å eie bil, å parkere bil og kjøre bil. Alt er nå så avgiftsbelagt at noen dessverre må kaste inn håndkleet.

Jeg merker meg at ved nybygging av blokker og leilighetsbygg i blant annet Askim så skal heller ikke bilen prioriteres. Man skal ikke ha p-plasser til bil når man kjøper seg leilighet i Askim og forøvrig ellers når man bygger nye leiligheter i denne kommunen. Har dere noen gang tenkt dere hvordan det er å leve under tvang?

Når man bor på landsbygda så er bilen en nødvendighet for de aller fleste av oss. Noen har skjønt det. Men langt fra alle. Men politikerne som i dag styrer kommunen legger stadig hinder sammen med en administrasjon for at folk ikke skal kunne ha sin egen bil og dermed en frihet. Å ha bil eller tilgang på bil har man alltid hatt mulighet i Norge siden høsten 1960 da det ble frigitt mulighet til å kjøpe bil også for vanlige folk i landet. På kort tid så har politikere gjort det de kan for å rive ned dette.

En ting er bensin og dieselbil. Men heller ikke elektriske kjøretøy er ønsket om man skal ha seg en ny leilighet i vår kommune med parkering.

Det varierer fra utbyggeres og kommunens forslag fra 0,2-0,7 plasser for bil pr leilighet. Dette tilsvarer en sparkesykkel og ei barnevogn om man er heldig. Dette sier seg selv er altfor lite. Og hvor har man vært i tankegangen når man kan foreslå noe slikt. Vi vil ikke ha Oslo-tilstander her i Indre Østfold. Og derfor bor vi heller ikke i Oslo.

ANNONSE

De aller fleste som flytter ut fra Oslo og omegn er mennesker som ønsker det landlige når de velger å bosette seg. Ofte er det småbarnsfamilier som hverken har råd til å bo i Oslo eller Follo. Eller har fått nok av fortetning av alle slag. Og da er Indre Østfold et godt og rimelig alternativ enn så lenge.

Vi merker oss også at de styrende både lokalt og nasjonalt klapper i hendene for etanol som nå er tilsatt bensinen. Et fatalt grep fra politisk styre og drivstoffaktører når det gjelder både miljø og ikke minst sikkerhet. MDG, SV og andre partier med uheldige utspill fra sine ideologier klarer ikke å sette seg inn i den virkelige verden Og folks virkelige behov. Og dessverre så er det også mer etablerte partier som følger etter i populismens tegn. Og fremstår som noen «mini mdgere» alt etter som.

Den nye bensinen med etanol gir store skader på både gummislanger, rør og metall som er i berøring med bensinen i drivstoffsystemet. Bensinen er meget uheldig å bruke for biler produsert før 2011. Som veterankjøretøy. fritidsbåter og også hageredskap som går på bensin. Dette kan føre til store skader og ulykker når etanolen tilsettes denne bensinen. FrP vil sørge for at alternative bensinvarianter uten etanol er tilgjengelig for de som MÅ ha det.

Og i Indre Østfold har vi i tillegg et rikt kulturliv innenfor motor og entusiastkjøretøy på to og fire hjul. FrP vil legge til rette for at man også i fremtiden beholder denne kulturen. Og i tillegg vil gi innbyggerne frihet til å velge selv hva de vil kjøre. FrP vil i tillegg jobbe for at man i det minste har parkeringsplass til egen bil på eget tun. Samt rikelig med p-plasser for handlende, tilreisende og pendlere til og fra kommunen.

Vi er avhengige av stemmen din om du også ønsker dette. Da stemmer du på FrP til høsten. Det eneste partiet som ikke vil tvinge noe urettmessig over hodet på noen innbyggere. Det er nok nå både lokalt og nasjonalt.

(Leserinnlegg)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.