Stinn brakke på grunnlovsdagen

Leserinnlegg
3 minutter lesetid

Folk strømmet til da Heia misjonshus åpna dørene til sin tradisjonsrike 17. mai-fest.

(Innsendt sak)

I alle aldre og fra alle kanter av distriktet hadde festkledde mennesker funnet veien, og vertskapet måtte etter hvert bære inn stol etter stol for å få plass til alle.

– Dette er moro! Det er tydelig at mange har gleda seg til å høre dagens taler, smilte Elin Skjolden Glimsdal, leder for Heia Normisjon.

Taler for dagen var Elisabet Yrwing Guthus. Den tidligere prosten i Østre Borgesyssel prosti syntes det var stor stas å få besøke Heia og hadde med seg tilsvarende hilsen fra biskop emeritus Atle Sommerfeldt, som var 17. mai-taler i 2018.

Etterpå fikk hun hele salen til å danne broderkjede med henvisning til Eidsvollsforsamlingens edsavleggelse i 1814. Hun minte oss blant annet om at vi er priviligerte som får leve i et demokrati med fred og frihet. Og at vi har ansvar for å bidra til dette også utenfor våre grenser.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Foto: Privat

Med godt over 100 personer til stede, var det en viss logistikk som skulle til for å få servert pølser og bløtkake til alle.

– Vi har heldigvis mange som med glede stiller opp og hjelper til. Den største utfordringa blir nok å få tilbake oppmerksomheten etter maten, lo Rasmus Glomsrud, som leda kvelden.

Misjonshuset er kjent for et inkluderende fellesskap, der folk gjerne blir sittende å prate lenge etter det offisielle programmet er over. Også i år satt latteren løst og praten gikk ledig.

May-Brit Ruud Opsahl, underholdt fra pianokrakken med kjente og kjære vårsanger. Det framkalte både latter og tårer på de frammøtte.

– En slik dag kan romme mange følelser. Men først og fremst er vi takknemlige over å få være del av et lokalsamfunn der vi bryr oss om naboene våre, sa Glomsrud mot slutten av kvelden.

Han syntes også det var spesielt gledelig at flere som nylig hadde kommet til Norge fant veien til Heia denne kvelden.

Tradisjonen tro, ble kvelden avsluttet med at alle reiste seg og sang «Gud signe vårt dyre fedreland»

(Innsendt sak)

Årets taler er tidligere prosten i Østre Borgesyssel prosti. Foto: Privat
Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.