Foto: Camilla Bye

– Vi ønsker å skape noe positivt i Indre Østfold

Fredag 11. til søndag 13. august braker det løs i Askim Folkepark når Eventpartner Norge AS, med Ole Retteraasen og Arian Johnsen i spissen inviterer til en real folkefest med aktiviteter, konserter og bevertning.

Det hele avsluttes med «ta sjansen» hvor lokale bedrifter i høyeste grad vil by på seg selv med sine kunstneriske ferdigheter og flyteevne.

Lokalt fokus

– Vi ønsker å skape noe positivt i Indre Østfold og at Askim får sin egen festival. Vi håper jo at dette på sikt kan bli ett årlig arrangement i Askim, sier daglig leder Ole Retteraasen.

Han legger til at de har fått med seg flere lokale sponsorer. Trøgstad Sparebank er hovedsponsor og ønsket også at det skal være fokus på det lokale.

– Derfor er alle leverandørene lokale og åtte av ti band er lokale. Billettprisene kan derfor i år, holdes på et gunstig og hyggelig nivå. Dersom dette blir en suksess, vil vi kunne utvide med eventuelt andre artister neste år, fortsetter han.

(Saken fortsetter under)

Daglig leder Ole Retteraasen og driftansvarlig Arian Johnsen inviterer til høstfesstival i folkeparken. Foto: Camilla Bye
Daglig leder Ole Retteraasen (f.v.) og driftsansvarlig Arian Johnsen inviterer til Sommerparken. Foto: Camilla Bye

Ambisjonen

– Vår ambisjon er å lage en Indre Østfold-fest, av indre østfoldinger, for indre østfoldinger. Askim fortjener en egen augustfestival igjen. I år blir det en intim bygdefest. Så har vi en plan og ett håp om å ekspandere og gjøre det enda større i fremtiden, følger driftsansvarlig Arian Johnsen opp.

– Fem band spiller hver kveld og det er program fra dørene åpner til det stenger, så her får man skikkelig valuta for pengene. Prisen på billettene er presset så langt ned som mulig for at flest mulig skal kunne bli med på arrangementet, fortsetter han.

Parkscenen vil ikke bli brukt, så nå skal det prøves noe nytt. Brygga vil brukt som scene. Publikum vil kunne sitte enten ved stoler og bord i området rundt eller oppover i parken som ett naturlig amfi.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Scenen vil være på brygga, sitteplasser i området rundt og hele bakken mot parken vil være publikumsplasser. Foto: Camilla Bye

– Sånn som verden ser ut nå, etter korona er det vanskeligere å få folk ut og med på arrangementer. Vi ser også at generelt trangere økonomi påvirker vanene. Folk går kanskje ikke ut så ofte, men når de gjør det ønsker de kvalitet, forteller Retteraasen.

Tapas og konsert

Og kvalitet er det fokus på. I tillegg til underholdningen vil det være mulig å kjøpe tapasbuffet, med reservert sitteplass i de beste områdene i forhold til scenen. I disse dager har sponsorer og samarbeidspartnere mulighet til å reservere noen av disse plassene til sine ansatte – og det begynner å fylles opp. Ved ledig kapasitet vil det øvrige næringsliv og privatpersoner så få muligheten til å bestille mat og plass.

(Saken fortsetter under)

Ole Retteraasen utenfor Parklokalet, hvor det vil bli servert tapas under festivalen. Foto: Camilla Bye

Turneringer og ta sjansen

På dagtid lørdag vil det bli arrangert håndball- og basketballturnering. Dee respektive gruppene i Askim idrettsforening står for dette arrangementet.  

Søndag på dagtid er det familiearrangement med  «Ta sjansen», som nok mange kjenner igjen fra tidligere. Dette står «Folkeparkens venner» for.  Askim Mekaniske Verksted har laget en rampe som skal brukes denne dagen. Hovedsakelig kan lokale bedrifter melde seg på og ta sjansen i en «hjemmemekket båt» eller kjøpe byggesett fra Neumann og pynte den selv.

Hvem representer Eventpartner Norge AS i «ta sjansen»?

– Ehh, tja det har ingen spurt om ennå, ler duoen. Men når du sier det sånn, så burde vi egentlig det. Det hadde jo vært litt gøy, avslutter Arian Johnsen.

Arian Johnsen og Ole Retteraasen viser hvor skal rampen skal monteres.
Ta sjansen går av stabelen søndag 13. august. Foto: Camilla Bye
Arian Johnsen i den øvre delen av parken med utsikt mot scenen. Foto: Camilla Bye

ANNONSE

Mann knuste vinduer i et boligkompleks

Elevene satte økologiske poteter ved skolen