Cecilie Agnalt. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Bevilger 1,5 millioner i kompensasjon

Kommunene som valgte å ikke slå seg sammen med naboen under forrige regjering skal få mer penger i kassa ved hjelp av en ny kompensasjonsordning.

Ap og Sp bevilger 1,5 millioner kroner i kompensasjon til Skiptvet kommune som ble økonomisk straffet av Solberg-regjeringa.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering vil at lokalsamfunnene skal få bestemme over sin egen framtid, og er mot at kommuner som ikke vil slå seg sammen skal straffes økonomisk. Derfor gir de 100 millioner i kompensasjon til kommuner som taper mest på gradert basistilskudd i inntektssystemet for kommunene, en ordning høyreregjeringen innførte i 2017.

– Jeg er så glad for at regjeringa nå fjerner et av høyreregjeringes tvangsgrep, og at det er slutt på å straffe Skiptvet kommune. Dette vil gi oss mer penger å bruke på en god eldreomsorg, barnehager og skoler, sier Cecilie Agnalt, ordførerkandidat for Skiptvet Arbeiderparti, i en pressemelding.

Ordningen med gradert basistilskudd ble innført av høyreregjeringen i 2017 som en del av kommunereformen. Hensikten var å tvinge flere kommuner til å gå inn for kommunesammenslåing, ved å økonomisk straffe de som ikke gjorde det.

(Pressemelding fra Skiptvet Arbeiderparti)

ANNONSE

ANNONSE

Brann i ubebodd hus i Mysen

Stilige biler utenfor kinoen i Askim