Foto: Oliver Solberg Rally

Tøff kamp om VM-poeng for Oliver

Oliver Solberg (21) får et råsterkt startfelt å bryne seg på i VM-runden Rally Portugal til helgen.

De fleste av de beste rallyførerne i verden er på plass. Kampen om VM-poengene i Rally2-klassen blir svært tøff. Solberg er treer sammenlagt i kampen om VM-tittelen før den femte av totalt 13 VM-runder starter fredag morgen.

– Fartsprøvene, fansen og atmosfæren i Rally Portugal er veldig spesielle. Underlaget er krevende. Det er veldig fint på vei inn i rallyet, men veiene kommer til å bli oppkjørt og utfordrende etter hvert. Jeg gleder meg uansett veldig til å starte løpet, sier Oliver Solberg.

21-åringen og kartleser Elliott Edmondson var raskest i Rally2-klassen på testkjøringen (shakedown) torsdag morgen. Oliver har kjørt Rally Portugal to ganger tidligere. Beste plassering er femteplass fra 2021.

Billøpet er hans 80. i karrieren – derav 20 er endt med seier. Forrige triumf kom i Rally Sverige for nøyaktig tre måneder siden.

ANNONSE

VM-runden i Portugal er en av de eldste (1967) og mest populære løpene i rallysirkuset. Veiene i områdene rundt nordøst og sør for Porto er raske og tekniske.

Løpet starter fredag morgen og avsluttes etter 19 fartsprøver tidlig søndag ettermiddag.

ANNONSE

Ønsker velkommen til norgespremiere

Asbest avdekket på Tomter skole