Disse skolene deltar i årets hoppetaukonkurranse

Pressemelding
3 minutter lesetid

Torsdag 2. mai ble årets hoppetaukonkurranse hoppet i gang i Norge. Rundt 94 000 barn over hele landet er med, og i Østfold deltar 5.681 elever.

Se hvilke skoler i Indre Østfold, Marker og Skiptvet som deltar nederst!

Dette er 18. gang at Nasjonalforeningen for folkehelsen sin konkurranse arrangeres, og mange av barna har gledet seg lenge.  

– Målet vårt med konkurransen er å inspirere til økt fysisk aktivitet, glede og fellesskap i skolen, sier generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.  

Hvordan foregår hoppetaukonkurransen? 

Det er elever på 4. til 7. trinn som deltar i konkurransen, og hver klasse samler poeng som gruppe. Klassene registrerer hvor mange minutter de hopper, og får ett poeng per minutt klassen har vært aktiv. Det er maksimalt mulig å hoppe seg til 60 poeng per klasse per dag. Når konkurransen er ferdig, sender læreren inn den totale poengsummen til Nasjonalforeningen for folkehelsen, som kårer en nasjonal vinner. I tillegg kårer hvert av våre fylkeslag vinnere i sitt område, så det blir mange vinnere over hele landet.  

Hoppetau er enkelt å innlemme i undervisningen 

ANNONSE

Aktive elever lærer bedre. Alle skoler som deltar, har tilgang på filmer som viser hvordan de kan hoppe tau samtidig som de øver på gangetabellen eller staver engelske gloser. Slik blir undervisningen ekstra morsom, variert og sosial.  

– Å hoppe hoppetau er noe de fleste kan få til. Det viktigste er uansett at konkurransen skal være inkluderende for alle, uansett funksjonsnivå. Lærerne kan derfor tilpasse aktiviteter til enkeltelever der det er behov for det. Vår erfaring er at denne konkurransen bidrar til et bedre fellesskap, forklarer Gerhardsen som ønsker alle elevene som deltar lykke til. 

Om Nasjonalforeningen for folkehelsen
Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær organisasjon med helselag og demensforeninger over hele landet. Våre mål er å fremme folkehelsen, finansiere forskning på hjerte- og karsykdommer og demens, og organisasjonen er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende.

Oversikt over skolene i IØ som deltar:

Askimbyen skole 

Båstad skole 

Grøtvedt skole 

Havnås skole

Hovin skole

Knapstad skole

Korsgård skole

Marker skole

Mysen skole

Skjønhaug skole

Spydeberg skole

Kirkelund skole 

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.