Topp stemning da Rune og bandet entret scenen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I 2023 er det 45 år siden Rune Rudberg ble med i sitt første band. Det store gjennombruddet kom med «Ut mot havet» i 1998.

Se bilder nederst!

Etter 200000 solgte solgte plater var Rune det store popidolet i Norge. Suksessen fortsatte med oppfølgingsalbumet «Vinger over Europa». Og det var først med det vanskelige tredjealbumet «Lysene fra land» at popidol-perioden at det hele var over.

Rudberg skiftet da beite og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia. Her var han med i tre perioder.

– Rune har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og fra han ga ut albumet ”Tidevannsbølger” i 1995 har countryen stått i høysetet. Med «albumet «Tro» i 2013 var han tilbake på førsteplass på VG lista og siden den gang har Rune Rudberg band hatt stor suksess som et av Norges beste liveband, står det å lese i et presseskriv.

Totalt sju ganger har han vært med i Melodi Grand Prix. Senest med «Alt det der» og Landeveiens Helter – som er et band han har på si sammen med Staysman, Dag Ingebrigtsen og Lars Erik Blokhus.

Lørdag kveld var det konsert med Rune Rudberg Band i Askim kulturhus. Nærmere 300 personer tilbrakte lørdagskvelden sin her.

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.