Foto: Oliver Solberg Rally
2023 FIA World Rally Championship / Round 04 / Rally Croatia / 20-23 April, 2023 // Worldwide Copyright: McKlein

Tredjeplass for Oliver

I kampen om tideler greide Oliver Solberg å avansere til tredjeplass sammenlagt i WRC2-klassen på aller siste fartsprøve i Rally Kroatia søndag.

Før siste fartsprøve lå den svensknorske 21-åringen 7/10 sekund bak finnen Emil Lindholm. Den regjerende WRC2-verdensmesteren maktet ikke å holde Solberg bak seg. 2,1 sekunder skilte til slutt duoen i kampen om tredjeplass.

Vant gjorde franskmannen Yohan Rossel, 16,1 sekunder foran russiske Nikolay Gryazin. 1.25,4 minutt skilte mellom vinneren og Oliver Solberg, som fikk med seg tre fartsprøveseirer i løpet.

– Deilig var det å knipe de nødvendige sekundene og avansere til seierspallen på siste fartsprøve. Vi bommet litt på bilens set-up på vei inn i løpet og hang ikke helt med i starten. Men vi fikk justert oss inn noe etter hvert, sa Oliver Solberg.

Han var ikke nominert til å score VM-poeng i løpet. Dermed kunne 21-åringen få friere tøyler til å skaffe mer erfaring med bil og kroatiske asfaltveier for framtidige løp.

Rossel leder VM sammenlagt med ti poeng etter at han også seiret i Rally Monte-Carlo i sesongstarten. Lindholm er toer, ett poeng foran Solberg, men med ett løp mer kjørt. Solberg vant VM-runden i WRC2-klassen på hjemmebane i Sverige for drøyt to måneder siden.

Neste VM-runde, den femte for sesongen, finner sted i Portugal 11.- 14. mai.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Tre biler skadd i brann

Inviterer til en unik konsertopplevelse på Folk