Håvard Jensen. Foto: Privat

Hvordan konke en kommune?

Fremskrittspartiet er partiet for sterk nedsettelse av skatter og avgifter og offentlige inngrep. Det er en hårfin balanse mellom prioriteringer og kommuneøkonomi.

Av: Håvard Jensen, ordførerkandidat Indre Østfold FrP

Dette vet jeg personlig en del om, med erfaring fra en tidligere kommune (Hobøl) med særdeles dårlig økonomi.

Som parti ønsker vi i FrP bedre helsetjenester, eldreomsorg, skoler, lavere avgifter og en kommune som ikke er overadministrert.

Alle partier med få unntak ønsker seg vel dette?

Så kommer balansen inn. En kan ønske seg en styrking på alle punkter og en nedsettelse av alle avgifter.

Den enkleste metoden som politiker er å påpeke alt vi ønsker oss, for så å mene at her må det tas grep. Dette er politiske utspill som «går rett hjem» hos mange av oss og en velprøvd teknikk før valg.

Jeg tror dette er den sikreste veien til å få tilbake eiendomsskatt og dårlig kommuneøkonomi. Indre Østfold kommune er langt fra en perfekt kommune, men jeg våger den påstanden at vi leverer bedre og mer effektivt en vi ville ha klart i de 5 kommunene som ble sammenslått, hvor økonomien var anstrengt og fagmiljøene små.

FrP ønsker også å få muligheten til å vise at vi kan styre en kommunen etter neste valg, derfor stiller vi med en ukumulert liste(liste hvor ingen har stemmetillegg)  hvor dere velgere kan krysse av for de i FrP dere ønsker inn i kommunestyre, alle på lista stiller likt.

Vi har en god liste med kandidater som har vært med i politikken en tid og har erfaringen som trengs for å styre en kommune.

Vi er representert i kommune, fylket og på stortinget og har derfor muligheten til å spille inn politiske saker og være med på å påvirke det som kalles overordnet nivå, noe vi tror er viktig for å legge føringer for hvordan kommunene skal drives med nok midler til drift.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

Bilbrann på Havnåsveien

– Vi gleder oss veldig