Praksisveiledere forbereder seg på å ta imot studenter

Indre24
2 minutter lesetid

Uka etter påske skal 46 førsteårs sykepleiestudenter ha praksis i Marker, Skiptvet, Rakkestad og Indre Østfold kommune.

(Saken er lånt fra Indre Østfold kommune)

For at vi skal gi studentene en best mulig opplevelse av praksistiden forbereder vi praksisveilederne våre, i samarbeid med Høgskolen i Østfold. Praksisveilederne skal legge til rette og sørge for at studentene lærer mest mulig under praksisperioden. Økt veiledningskompetanse bidrar også til faglig utvikling for de ansatte og personlig utvikling hos veilederne.

55 praksisveiledere har gjennomført kurs

Det blir gjennomført veiledningskurs på flere lokasjoner. På Grinitun i Spydeberg deltok 13 praksisveiledere, på Skautun i Rakkestad deltok 9 og på Edwin Ruuds omsorgssenter deltok hele 33 praksisveiledere, som gav tommel opp og gode tilbakemeldinger. Dette er godt nytt for alle praksisstudentene kommunene skal ta imot gjennom de neste tre årene. 

Rekruttering og spennende praksisplasser

Høgskolen i Østfold og Indre Østfold kommune, med støtte fra de tre andre kommunene i regionrådet (Rakkestad, Marker og Skiptvet), signerte i mars samarbeidsavtalen om å etablere et langsiktig høgskoletilbud i Indre Østfold. Campus Indre Østfold er etablert på kulturtorget i Mysen, hvor sykepleierutdanningen snart skal inn. Praksisplasser er viktig med tanke på rekruttering til kommunene og vi har mange spennende praksisplasser for studentene. For at disse skal være gode og relevante er vi avhengig av gode veiledere som gleder seg til å ta imot studenter.   

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.