Arkivfoto: Askim Frivilligsentral

Den store klesbyttedagen kommer til Mysen

Bytt de gamle klesskattene du ikke lenger bruker – og få nye favoritter i retur samtidig som du sparer miljøet.

Det hele foregår i festsalen på Kulturtorget klokken lørdag 22. april klokken 11.00 til 15.00 i regi av Mysen Kulturkompani, for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte.

Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn frem opp til syv hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet.

For hvert plagg du har med deg får du en kupong du bruker til å bytte til deg et nytt plagg som du faktisk har lyst til å bruke. Innlevering av klær skjer på Kafé Innom onsdag 19.april klokken 16-19, torsdag 20. april klokken 11-15 og fredag 21. april klokken 11-15.

– Klesbytting er et hyggelig og enkelt miljøtiltak, og et godt alternativ til shopping. I Askim hadde de stor suksess med byttedag i fjor og i år vil vi prøve også, sier Ingalill Bergbråten i Mysen Kulturkompani i en pressemelding.


(Saken fortsetter under)

ANNONSE

I fjor ble det arrangert 230 klesbyttedager over hele landet. Her fikk rundt 96 000 plagg ny eier. Enkelte plagg brukes faktisk så lite som 7-8 ganger. Kostnadene for det høye klesforbruket vårt, betales av billig arbeidskraft og av planeten vår.

Mange av oss har alt for mye klær allerede. Samtidig ønsker vi oss nye klær.

– Vi vil gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen. Klesbyttedagen er noe alle kan være med på, som gjør det mulig å fornye garderoben uten at det produseres mer klær, sier prosjektleder for Den store klesbyttedagen Janne Gillgren i Naturvernforbundet i pressemeldingen.

ANNONSE

ANNONSE

Vil bygge boliger for sine barn

To sjåfører anmeldt