Mer spenning, grøss og gru fra Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Båstingen Kjell-Vidar Åhman Teig er tilbake med ny bok som både griper tak i og skremmer leserne.

Romanen blander elementer av spenning, grøss og familiedrama med selvbiografiske undertoner. Den tar leserne tilbake til den semi-fiktive bygda Øyerstad (ØYERen + båSTAD = Øyerstad). Her møter vi velutviklede karakterer og en sterk følelse av nostalgi for alle som vokste opp på 80- og 90-tallet.

Åhman Teig vokste opp i Båstad og bor nå i Bålsta utenfor Stockholm. Hans nye bok tar oss tilbake til det samme universet som i hans første bok «3 steiner til nøkken». Leserne vil bli kjent med mange av de samme karakterene, men boken er frittstående og kan leses uavhengig av hans tidligere verk.

Inspirasjon fra egen oppvekst og erfaringer

Mange av hendelsene i boka er inspirert av hans egen oppvekst i Båstad.

– Jeg tror mange lesere vil kjenne seg igjen i flere episoder og i Øyerstad som helhet. Sentrale hendelser i mitt liv, som bortgangen til både min mor og bror, har selvsagt påvirket meg og fått meg til å reflektere mye over livet, skriver båstingen i en pressemelding.

Som følge av dette slet han i en periode med dødsangst og måtte til slutt konfrontere den. Rett og slett overvinne angsten. Dette er noe man også kan se i boken, der hovedpersonen kjemper mot demoner av ulike slag, virkelige eller bare i hans hode?

– Han forsøker først å leve med dem og deretter å flykte fra dem. Så blir jo da spørsmålet om man kan rømme fra demonene, eller om man må stoppe opp, snu seg rundt og gripe tak i dem istedenfor. Slåss mot dem. Slåss mot demoner. For Roberts del, hovedpersonen i boka, så har han en tøff kamp foran seg, for han veit vel egentlig ikke selv hva det er som jager han. Hva som er fantasi, og hva som faktisk skjer, står det å lese i pressemeldingen.

For tre år siden ga han ut ut boken «3 steiner til nøkken» og nå kom altså bok nummer to ut 10. mars i år.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.