Bil og motor er også kultur

Kultur er noe som de fleste forbinder med teater, musikk, ballett, idrett med mer. Og når man ser hva det offentlige bidrar med av kulturmidler så er det til disse ovennevnte det meste går til.

Av: Jon Einar Aandal og Gunnar Espelid, Indre Østfold FrP

Bil og motor er også kultur. Og her vanker det kun knapper og glansbilder, festtaler og mye skryt gir ikke midler til å opprettholde et tilbud til blant annet ungdom som faktisk ønsker å drive med bil og motor.

Østfold er et stort motorfylke. Med utallige foreninger og klubber.

Indre Østfold kommune er ikke noe unntak. Her finnes det bil og motor for ungdom i alle aldre. Men verken kommune eller fylke er med på å støtte disse klubbene og foreninger med økonomien.

Norge for øvrig drives på dugnad stort sett på alt innenfor kultur. Men både idrett og såkalt «finkultur» som skal foregå enten i kulturhus eller kulturskole er alltid foretrukket når penger skal fordeles.

ANNONSE

Det synes for meg at bil og motor for øvrig ikke er stuerent hos kulturansatte i den nye kommunen. I Spydeberg hadde vi en kultursjef i Grete Skjelbred som så hele kulturlivet. Men etter inntreden i den nye Indre Østfold kommune så er veien til kulturmidler for bil og motor uendelig og lang og for mange umulig å ende.

Setter man opp en rockefestival eller et idrettsarrangement så sitter pengene løst og det gis midler i overflod selv om dette er kommersielt og at foreninger og private selv får beholde alle tildelte midler.

Bil og motor i Indre Østfold favner flere hundre mennesker. Fra ungdom fra 12 årsalderen til voksne veteraner på 80 pluss. Aktiviteten drives av ildsjeler og dugnad og private midler er med på å holde hjulene i gang.

Jeg mener nå at det er på tide å vise at man bryr seg om alle kulturformidlere ved å gi støtte på lik linje med alle andre i kommunen som påberoper seg å drive med kultur. Motor er kultur om man driver med moped, bilcross, trial, rallycross, rally, drifting eller om man bruker sin tid og ressurser på veterankjøretøy.

Indre Østfold FrP vil legge til rette for at motormiljøet kan få samme rammebetingelser som de øvrige aktører i kommunens kulturliv.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

– NM-helgen var slitsom, men kjempegøy!

Tøffe tak for Philip i Belgia