ILLUSTRASJONSFOTO: Glenn Thomas Nilsen

Er det slik vi som bor i Indre Østfold kommune vil ha det?

Vi leser at kommunestyrets posisjon samt kommunens administrasjon gjør det de kan for å hindre utvikling.

Av: Jon Einar Aandal og Ingolf Paller, listekandidater FrP

Vi sikter til vedtak om å utvikle boligtilbudet uten at man har mulighet til egen parkering med mindre man kun besitter barnevogn eller sparkesykkel.

Dette virker som et stort oppgulp fra Oslo MDGs politikk og viser at man overhodet ikke har hodet plassert der det skal være. På toppen av kroppen.

Hvorfor tror man at folk vil flytte ut av Oslo og trengselen der. Vi skal svare på det her. Det er fordi man ønsker luft rundt seg og parkering av egen bil blant annet.

Indre Østfold kommune er en landbrukskommune. Her er det avstander til det meste. Vil man bo i blokk uten p-plass så flytter man ikke til Askim, Mysen, Spydeberg eller Hobøl. Da blir man boende på Grünerløkka hvor sykkel og apostlenes hester er fremkomstmiddel. Pendlere fra Skiptvet og Trøgstad som skal ta tog. Hvordan skal de komme seg til togstasjonene uten å kjøre bil. 

Man skal gå for 0,2- 0,7 p plasser for innbyggere som kjøper seg leilighet i Askim sentrum. Og fjerne pendlerparkeringene. 

På vegne av flere innbyggere som reagerer på dette så vil vi fortelle at dette er så bak mål som det et mulig å komme. Tror man virkelig at vi vil få folk til å satse på en bolig eller et næringsliv i kommunen når man sitter og bestemmer noe som dette.

Indre Østfold kommune går i Oslo kommunes fotspor. Og posisjonen går i regjeringens fotspor. Det ser ut til at Ap og Sp allerede vet at de taper høstens valg og vil med dette gjøre så mye ugagn de bare kan før de låser og går hjem i sept 2023.

Tirsdag kveld vedtok et flertall bestående av Ap, Sp, MDG, Venstre og Svein Syversen (ukjent parti) at det maksimalt skal etableres 0,7 parkeringsplass per boenhet for boliger (leiligheter) på under 60 kvadratmeter. Fremtidige utbyggere kan også få godkjent så lite som 0,2 p-plass per bolig.

Dette betyr at nye boligblokker med 50 leiligheter kun trenger å etablere parkeringskjeller med mellom 10 og 35 p-plasser. De øvrige beboerne må belage seg på gateparkering om de har eller skaffe seg bil. For boliger over 60 kvadratmeter skal være fra 0,5 til 1,0 parkeringsplass per bolig. For kjede- og rekkehus og konsentrert småhusbebyggelse gjelder 1–2 p-plasser for boliger på under 60 kvadratmeter og for boliger over 60 kvadratmeter tillates mellom 1,5 og 2,5 p-plasser per bolig.

Velgere.

Følg med. Er det slik vi som bor i Indre Østfold kommune vil ha det ? Hvis ikke så er det med all tydelighet et parti som lytter og vil gjøre noe med dette. Det er FrP.

Vi foreslo 1 parkeringsplass pr. leilighet, men ble nedstemt.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Amalie viste til fin fremgang i Nederland

Dette er den nye brannbilen i Indre Østfold