– Aktivitetsrommet på Løkentunet er fjernet fra sykehjemmet og hva blir det neste?, skriver Frank Finstad. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Eldreomsorgen glemt og gjemt i Indre Østfold kommune

Det er faktisk så ille at man kan snu det gamle ordtaket gjemt og glemt på hodet å bruke det om eldrepolitikken i Indre Østfold kommune.

Av: Frank Finstad, Folkets Stemme

I snart fire år er sparekniven blitt brukt med stram hånd både når det gjelder eldreomsorg, psykisk helse, skoler, barnehager og utemiljø for å nevne noen eksempler. Det har ikke vært rom for ei krone ekstra til noen av gruppene ovenfor, og spesielt hardt rammet er de eldre syke blitt.

Dette selv om kommunen har hatt et overskudd på nesten en halv milliard på tre år, samtidig som tjenestene til innbyggerne har blitt dårligere. Nå rett før valget har skolene hatt både foreldrene, lærerne og ikke minst FAU til snakke for seg, og det har fått de politiske partiene, alle som en til å løpe som en strikk etter dem, selv om det er helt på sin plass. Det er ikke noe galt å lytte, men man skal ikke lytte seks måneder før valget for så å glemme det igjen i midten av september.

Toppen av «kaka» var her om dagen da ordføreren ville prioritere vannfontenene i Askim, noe som vil koste flere millioner kroner. Egentlig ikke noe galt det heller, men det var ingen politikere i kommunestyret som ville svare meg en gang da jeg foreslo dette for ett år siden, men da var det vel for lenge til valget?

ANNONSE

Kommunen bruker mange måneder i å behandle søknader til folk som er nesten 90 år gamle, hvor mange er aleine og i tillegg ensomme, som er svært syke, sammensatt syke av både fysiske og psykiske plager. Enkelte er så syke at de ved flere anledninger har vurdert å ta sitt liv. Mange måneder er lang tid for folk i slike situasjoner. Det står at klagefristen er fire uker, men hvis klagebehandlingen tar like lang tid som saksbehandlingen, så går det helt galt med flere av disse menneskene. Hvordan går det an å gi avslag til så syke eldre mennesker når alle andre ser hvor syke de er. Det virker nesten som det kun er kommunen selv som ikke ser hvor syke disse menneskene er. Hvert fall ifølge vedtakene!

Jeg skriver dette innlegget fordi det er flere eldre i kommunen som har det svært vanskelig og som ikke føler de blir tatt på alvor i det hele tatt, og dette er ikke noe bare jeg legger merke til, men mange andre også. Vi kan ikke ha det slik! Flere av disse eldre menneskene som har blitt aleine, har vært med på å bygge opp samfunnet vårt, og så skal vi la de gå og gråte nede i det ene eller andre sentrum med fare for å ta sitt eget liv. Nei, der er grensen blitt passert for lenge siden.

I tillegg har tjenestene ved Løkentunet og andre sykehjem blitt redusert gang på gang i det siste. Bl.a. ble åpningstiden ved kantina redusert ned til tre timer hver ukedag, og deretter stengt i helgene

Aktivitetsrommet på Løkentunet er fjernet fra sykehjemmet og hva blir det neste? Jeg tør ikke en gang tenke tanken. Det trengs en skikkelig opprydding. Jeg tror mange er glad det snart er kommunevalg.

(Leserinnlegg)

ANNONSE

ANNONSE

Brann på avfallsanlegg

Amalie viste til fin fremgang i Nederland