Gode besøkstall for innbyggertorg og bibliotek

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

I fjor var det gode besøkstall på Indre Østfold kommune sine innbyggertorg og bibliotek (IB).

Hvert år rapporterer kommunen inn tall til Nasjonalbiblioteket om antall besøkende, utlån, arrangementer og aktiviteter. Nå er tallene for 2022 rapportert inn.

– Dette er gode besøkstall. Vi er veldig fornøyd med at vi har hatt 243 300 besøkende i vårt første normale år etter pandemien, sier biblioteksjef Elin Brandsrud til kommunens nettside.

Disse tallene inkluderer også både besøk på meråpent bibliotek og når bibliotekene er betjent. I fjor ble det lånt ut totalt 153 896 bøker, lydbøker og filmer.

– Den fysiske boka ikke har utspilt sin rolle hos oss. Faktisk ble det lånt ut 140 135 bøker.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Biblioteksjef Elin Brandsrud. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Arrangementer og aktiviteter

I 2022 ble det arrangert en rekke gratis arrangementer og aktiviteter, blant annet seniorkafé, språkkafé, ungdom for barn, dialogmøter og e-sport.

– Vi ser at aktivitetene våre er godt besøkt. E-sport på Mysen innbyggertorg og bibliotek er en av mange aktiviteter som er veldig populære, forteller biblioteksjefen.

Totalt var det 760 små og store arrangementer i fjor. Av disse var 200 aktiviteter for skolene og 110 aktiviteter for barnehagene i kommunen. Godt over 13 000 barn og unge deltok  på aktiviteter og arrangementer i regi av IBene.

– Våre formidlere reiser rundt til alle skoler og barnehager, og vi inviterer dem også til oss. I 2023 skal vi ha mange arrangementer og aktiviteter, så her er det bare å følge med.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.