Fiolinist Øystein Torp og harpist Runi Wold-Kristiansen. Foto: Privat

Klart for en sjelden konsert i Askim

I mars kommer harpist Runi Wold-Kristiansen og fiolinist Øystein Torp til Askim. De har lagt ut på en turnè på Østlandet bestående av åtte konserter. 

Lørdag 11. mars holder de harpe og fiolinkonsert i Misjonskirken i Askim kl. 19.00. Fiolinist Øystein Torp bor på Tomter og er musiker på fulltid.

(Kilde: Pressemelding)

Runi Wold-Kristiansen er freelance harpist og daglig leder for Harp in a Landscape og har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. Hun arbeider også som kulturformidler og annen veiledning innen musikk og underviser i harpe i kulturskolen. Runi liker å bruke harpen som soloinstrument og i mindre ensembler, men engasjeres også til kor- og orkesterprosjekter. De siste årene har hovedvekten av oppdrag vært kirkekonserter, institusjonskonserter, spilleoppdrag for næringslivet, bryllup, begravelser, retreatsteder bl.a. Runi har klassisk utdannelse, men spiller musikk i ulike sjangre og har et stort hjerte for de religiøse folketonene. Hun har undertittelen «musikk til trøst og glede» for sitt firma og ønsker at musikken skal berøre mennesker i livets ulike faser og i sorg og glede. Hun har vært engasjert av Kringkastingsorkesteret, Tromsø symfoniorkester og Gøteborg symfoniorkester, har turnert for Rikskonsertene, Den kulturelle spaserstokken og Folkeakademiet og deltatt på Glogerfestspillene. Hun er leder av Norsk harpeforening og arbeider for rekruttering av nye harpister, og å styrke musikk og kultur i sin helhet. I 2016 ble CD-en hennes «Harp in a Landscape» lansert og høsten 2022 slippes albumet «Metamorfose».

Øystein Erik Torp er fiolinist med mastergrad i utøvende fiolin fra DePaul University i Chicago. I tillegg har han en to-årig postmastergrad i utøvende fiolin, (Performance Certificate). Han har studert under navn som Ole Bøhn (Norge) David Katz, David Taylor (Chicago Symphony Orchestra) og Olga Kaler. Disse har betydd enormt mye for hans utvikling som musiker. Han tok sin Bachelor i musikk (fiolin) på Moody Bible Institute i Chicago og var solist da orkesteret turnerte i Skandinavia. Øystein er selvstendig næringsdrivende musiker. Ved siden av egne konserter tar han oppdrag som solist, i kammergrupper, i studioinnspillinger og deltar i menighetslivet med sin musikk. I tillegg gir han privat fiolinundervisning og har vikariert i en rekke kulturskoler som fiolinlærer. Øystein er bosatt på Tomter.

ANNONSE

  

ANNONSE

– Vi ser at forskjellene øker mer og mer

Askim-bedrift har levert nesten 500 dumpere