– Vi aksepterer ikke tyske strømpriser i Norge

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Denne helgen var Østfold Senterparti samlet til fylkesrådsmøte i Fredrikstad. En kampklar stortingsrepresentant startet sitt innlegg med å sende tydelige signaler om strømpolitikken.

– Det blir ikke bygd nye utenlandskabler under denne regjeringen. Det er totalt uaktuelt at det blir bygd nye utenlandskabler under denne regjeringen. Det er ikke mer enn noen dager siden Venstre var ute og krevde ny kabel til Skottland – den såkalte NorthConnect. Det kommer ikke Senterpartiet under noen omstendighet til å være med på, tordner Ole-André Myhrvold i en pressemelding.

Han legger også til at de kommer til å si klart nei til EUs fjerde energimarkedspakke.

– Vi skal stå opp mot en stadig større tilknytning til EUs strømpolitikk. Så lenge vi har høye strømpriser skal staten stille opp for folk. Strømstøtten for husholdninger, frivillighet og utsatte næringer er derfor styrket gjentatte ganger – og den er gjenstand for kontinuerlig gjennomgang.

Myhrvold forteller at Skattesystemet er endret for å fremme gunstige fastprisavtaler for næringslivet.

– Siden innføringen 1. desember har prisen for tre-årlige avtaler beveget seg nedover. Ikke perfekt – men det kommer seg, og vi har hatt Statkraft inne på teppet.

Trøgstingen, som også er Senterpartiets energipolitiske talsperson, understreker at det er mange årsaket til dagens situasjon, men at vi må nå finne langsiktige løsninger.

– Vi aksepterer ikke tyske strømpriser i Norge! Vi må kunne styre strømprisen sterkere politisk i Norge. Norske husholdninger har rett på lave og forutsigbare strømpriser, avslutter Myhrvold.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.