Pris til Lille Blad AS (f.v.) og Baastad Mekaniske AS. Foto: Trøgstad Sparebank

Pris til Baastad Mekaniske AS og Lille Blad AS

Næringsprisen er en anerkjennelse til lokale bedrifter som er med og utvikler lokalsamfunnet. En av disse er Baastad Mekaniske AS.

Under årskonferansen i Trøgstadhallen fredag ble de tildelt pris. Dette er et samarbeid mellom Eidsberg Sparebank, Marker Sparebank og Trøgstad Sparebank.

– Kriterier er at selskapet har hatt positivt drift og vekst over tid. Har et positivt bidrag til lokalsamfunnet med fokus lokal arbeidskraft og lokale leverandører. Selskapet bidrag til det grønne skiftet og bærekraft vektlegges også i kåringen. Det er ledere av bedriftsmarkedet i Eidsberg Sparebank, Marker Sparebank og Trøgstad Sparebank som nominerer og banksjefene som beslutter, sier Lars Dingstad-Eriksen, administrerende banksjef i Trøgstad Sparebank.

På sin Facebook-side skriver bedriften følgende:

– Tusen, tusen takk for utmerkelse. Dette er ikke bare en utmerkelse til daglig leder! Dette er også en utmerkelse til alle våre ansatte i Baastad Mekaniske As som jeg er så utrolig stolt av og ha med på laget.

Årskonferansens Gründerpris

Samme dag ble også den nyopprettede prisen delt ut. Den har som fokus på å hedre gründerne i regionen.

– Kriteriene har vært at selskapet er yngre en 5 år og at det har forretningsadresse i Indre Østfold. Det har vært en åpen nominasjon i høst og det har kommet inn ca 30 forslag. Av disse har arrangementskomiteen valgt ut fire kandidater som ble stemt over på konferansen, opplyser Dingstad-Eriksen.

De nominerte var Ruby Dansestudio – Askim, Klemmetsrud Gårdsbakeri – Eidsberg, DigiQuip AS – Knapstad og Lille Blad AS – Båstad

ANNONSE

Begrunnelse: Baastad Mekaniske AS:

Bedriftseieren er hverdagsheltene som tar hele risikoen selv og sitter alene med nedsiden, mens vi alle nyter godt av oppsiden. Lokale bedrifter skaper arbeidsplasser og gode vekstvilkår for oss som bor her.

Årets vinner startet med to tomme hender i 2008 og bygde seg gradvis opp til dagens bedrift med 20 ansatte og 40 millioner i omsetning.

Kjetil overtok familiegården i Båstad i 2010 og tok i bruk driftsbygningen og tilpasset denne til sin virksomhet. Etter flere ombygginger og påbygg, vokste selskapet ut av lokalene.

Litt artig at i dag huser denne driftsbygningen Lille Blad, som vant Gründerprisen. Dette viser at det finnes alternativ bruk for driftsbygningene der ute, som ikke inngår i tradisjonelt landbruk.

I 2020 bygde Kjetil og Baastad Mek et nytt og moderne næringsbygg på Skjønhaug med bergvarme og varmegjenvinning. Denne våren vil det også bli montert et solcelleanlegg på taket, som vil dekke 70 % av energibehovet til bedriften. Dette er fremtidsrettet og bærekraftig.

Kjetil har så lenge han har drevet hatt fokus på lokale ansatte og leverandører og norske råvarer. Dette gir positive ringvirkninger for lokalsamfunnet vårt. Kjetil sier at kriteriene for suksess er;  «å lukke øya, jobbe det man orker og gå all in».

Daglig leder i Baastad Mekaniske AS, Kjetil Myhrvold (f.v.) og Lars Dingstad-Eriksen, administrerende banksjef. Foto: Trøgstad Sparebank
Gründer Bjørn Heller i Lille Blad As mottar prisen. Bak: Line Schi og næringssjef Terje Myrseth. Foto: Trøgstad Sparebank

ANNONSE

Skolene trenger penger, ikke flere planer

Inngår samarbeid på seniornivå