Foto: Anna Sørmarken Vestly/ NORDISK BANIJAY/ NRK

Flere demenskor på gang i Indre Østfold

NRK-suksessen har rørt og imponert mange rundt omkring i vårt langstrakte land. Med personlig engasjement har programleder Ingrid Gjessing Linhave vært med på å starte opp «Demenskoret».

I NRK-serien, som hadde premiere 1. januar, følger man et kor fra de møtes til første korøvelse og frem til en storslått konsert foran en fullsatt sal på Chat Noir. Gjengen består av 15 kormedlemmer i alderen 48 til 85 år. Programmet sendes på NRK tirsdager.

– I tv-programmet «Demenskoret» får du bli kjent med noen av de fineste og tøffeste menneskene jeg noen gang har møtt, sier Ingrid Gjessing Linhave til nrk.no (ekstern lenke)

Målet med serien er å vise frem hele mennesket og alt koristene fremdeles mestrer. Slikt bidrar til økt kunnskap om demens og ikke minst belyser det hvilken effekt musikk har på de som har fått sykdommen.

Starter opp i Indre Østfold

Kirkens Bymisjon Indre Østfold starter i uke ni opp demenskoret i Mysen.

– Vi tenker at Mysen trenger et slikt tilbud! Velkommen til koret med det store hjertet, varmen og rausheten, med fokus på samhold og felleskap- akkurat som i serien på NRK, skriver de på sin Facebook-side.

De har også fått med seg dirigenten Leif Ingvald Skaug. Koret driftes med støtte fra Gospel Explosion og Den norske kirke i Indre Østfold.

– Koret vil møtes en gang pr uke i en prøveperiode fra uke 9 og ut juni i første omgang. Vi har plass til 15 korister og kriteriene er at du er hjemmeboende med pårørende/andre som kan følge og delta på øvelsene sammen med deg. Resten ordner vi med, sier Cathrine Srøbka Myhre.

ANNONSE

Tilsvarende i Askim

Første korøvelse er på Løkentunet onsdag 15. mars klokken 14.00. Tilbudet er for personer med demens og deres pårørende. Deretter er det øvelse hver onsdag.

– Derfor er det veldig gledelig at vi har fått på plass et slikt kortilbud. De som er involvert i koret har god kunnskap og erfaring med demens og musikk, opplyser Indre Østfold kommune på sin nettside.

Musikalsk ansvarlig for koret er musikkterapeut Kjersti Karlsrud fra Indre Østfold kulturskole. Hun driver også dagtilbudet Inn på tunet i Trøgstad, som er et tilbud for personer med sykdommen. I tillegg har de fått med seg Ingvald Minge, som er en profesjonell pianist.  

– Korøvelsen varer i cirka 45 minutter, og det blir pårørendekafé mens øvingen pågår. Pårørende må følge til og fra øvelsen. Fagpersoner fra demensomsorgen og frivillige vil være til stede under korøvelsen, skriver kommunen videre.

ANNONSE

ANNONSE

Populær yrkesmesse i Askimhallen

Gjentar suksessen med Prøysen i Lyngen