Åpningen av Trøgstad Sparebank Is-Arena nærmer seg

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

Førstkommende søndag inviterer Båstad IL Skøyter til åpning av den nye ishallen. Samme dag arrangeres også Villbåstingen.

– Anlegget har allerede vært i bruk noen uker, og skøytegruppa jobber på spreng for å få på plass alle store og små detaljer for at vi skal kunne kalle det ferdig. Den jobben vil fortsette en stund til, men vi er nå så langt på vei at vi ønsker å invitere sponsorer, forbund, samarbeidspartnere og ikke minst publikum til en åpningsseremoni og håper vi får besøk av enda flere enn de rundt 100 som bruker å delta på Villbåstingen, opplyser arrangøren på sin nettside (ekstern lenke)

På åpningen vil det bli taler og snorklipping med ordfører. I tillegg kommer også representanter for fylkeskommunen, skøyteforbundet og hovedsponsor Trøgstad Sparebank. Også noen fra byggekomiteen vil fortelle om prosjektet og dets fremdrift.

Det blir også storfint besøk denne søndagen. Både Ragne Wiklund og Sander Eitrem fra skøytelandslaget, som begge senest i helgen tok sølv i allround EM i Vikingskipet på Hamar.

– Ragne som den første norske kvinnelige løperen på pallen i allround-EM og Sander i sin debutsesong på landslaget! De to skal gå en 3000m etter at anlegget er offisielt åpnet, og med to løpere i verdenstoppen på seniornivå kan vi – om forholdene ligger til rette for det – få se banerekorder på distansen denne dagen, står det å lese på nettsiden.

For ordens skyld; banerekordene på 3000m i Båstad ble satt under junior-NM i 2010, og tilhører ingen ringere enn Ida Njåtun på damesiden med tida 4.31.72 , og Håvard Lorentzen på herresiden med tida 4.08,95. Sanders personlige rekord er 3.44,60, mens Ragnes er på 3.55,51. Herrene går ikke 3000m i mesterskap, men Ragne vant distansen på lørdag under EM på tida 3.59,92 i Vikingskipet.

Etter endt oppvisningsløp blir det muligheter for både bilder og autograf i klubbhuset.

– Som vanlig er kiosken åpen slik at en vaffel kan nytes mens man venter på å komme ut på isen igjen for å gå så mange runder som mulig før tiden er brukt opp, sier arrangøren. Med disse høydepunktene på plass er det duket for et komplett arrangement i Båstad på søndag, og vi håper å se mange oppmøtte både til Villbåstingen og til åpningsseremonien. 

ANNONSE

(Kilde: Båstad IL Skøyter)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.