Rekordår for solceller i Viken – dobling fra i fjor

Pressemelding
3 minutter lesetid

Ferske tall fra NVE hentet fra Elhub viser en dobling av antall registrerte solcelleanlegg i Viken fylke i år, sammenlignet med i fjor. 

2022 har virkelig vært året for salg av solceller i Norge, og folk i Viken har heller ikke latt investeringene vente på seg. Ifølge ferske tall fra NVE hentet fra Elhub har innbyggerne i Viken fylke installert 1875 solcelleanlegg frem til november i år. Selv om tallene fra desember gjenstår, er rekorden for lengst nådd.

– I hele 2021 ble det registrert 805 anlegg i Viken fylke. At Viken nå er oppe i 1875 anlegg, understreker solcellemarkedets enorme vekst året som har gått. Det er gøy å se at folk i fylket satser på sol og tenker økonomisk, langsiktig og grønt, sier Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten, markedsleder på solcelleanlegg i Norge.

Den store veksten i antall solcelleanlegg er ikke bare tydelig i Viken, men også over hele landet. Det har Solcellespesialisten virkelig merket, som har avdelinger blant annet i Lillestrøm, Oslo, Drammen og Fredrikstad.

– Det har vært en enormt stor pågang det siste året, og vi får daglig henvendelser fra folk over hele landet som vil investere i solceller. Jeg er helt sikker på at trykket vil fortsette inn i 2023 og årene fremover, sier Strømberg.

Drahjelp fra høye strømpriser

ANNONSE

Årets skyhøye strømpriser kan være en del av forklaringen på solcelleanleggenes økte popularitet. Strømprisene har nemlig ført til halvert inntjeningstid på solcelleanlegg. Nå tar det fire til fem år før anlegget er nedbetalt, mot ti år som har vært normalen tidligere.

Selv om Strømberg tror flere har fått øynene opp for solcelleanlegg på grunn av besparelsene på strømregningen, tror han at mange også vil være en del av det grønne skiftet.

– Solkraft er ikke løsningen på klimautfordringene alene, men det er en viktig del av miksen og en betydelig del av Norges energiforsyning. At pågangen er så stor, spesielt i Viken, er et tegn på at innbyggerne i fylket ønsker å bli med på det grønne skiftet, sier Strømberg.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.