Skal kåre gründerpris – her er finalistene

Indre24
4 minutter lesetid

Fredag 10. februar er det klart for årskonferansen 2023 i Trøgstadhallen. For første gang skal det også deles ut en gründerpris.

– Juryen har fått inn mange gode kandidater, og har nå gleden av å presentere finalistene! Her får du en kort presentasjon av hver bedrift, og på nyåret vil hver bedrift bli grundig presentert slik at grunnlaget blir godt for å stemme frem din favoritt, står det å lese på deres Facebook-side (ekstern lenke)

Se finalistene nederst!

ANNONSE

1) Ruby Dansestudio: Ruby Dansestudio åpnet dørene høsten 2018, og startet med omtrent 100 elever og én dansesal. I dag danser nesten 300 elever fra alderen 4 år og oppover på danseskolen, og hver uke fylles salene med danseglade barn, ungdom og voksne. Ruby Dansestudio er derfor den største og ledende danseskolen i Indre Østfold kommune.

«Drømmer og danseglede» – Ruby Dansestudio ønsker å gi elevene mestringsfølelse og danseglede, men også få oppleve å stå på en scene, utfordre seg selv og tørre å drømme. Kanskje noen velger å satse på dans videre, og til og med få en karriere innen dansen? Flere av danseskolens elever går på utdanning innen dans, og lærerne er stolte over at flere ønsker å følge drømmen sin.

2) DigiQuip: Etter å ha bygget opp en utleievirksomhet over flere år, så Lars Sørby et behov for å forbedre sikkerheten for brukerne av maskiner og utstyr. Feil bruk av maskiner kan være meget risikabelt og føre til alvorlige skader, og i verste fall dødsfall. Mangel på digital og strukturert produktinformasjon og samarbeid i bransjen var en av de største utfordringene. Behovet var tydelig – å tilby markedet en digital plattform som sentraliserer informasjonsbehov og opplæringsbehov for utleiebedriftene og entreprenørene i et tett samarbeid med forhandlere og produsenter. Lars etablerte DigiQuip i 2019, kort fortalt er dette en nettbasert løsning for opplæring og dokumentasjon i bruk av maskiner og utstyr.

3) Klemmetsrud Gårdsbakeri: koronahobbyen som ble levebrød! Da Norge og barnehagene stengte ned våren 2020, ble Eva Solerød gående mye hjemme og trengte en hobby man kunne drive med innomhus. Som utdannet kokk, ble det naturlig å se mot kjøkkenet, og hun gikk jeg i gang å lage en surdeigsstarter og kastet seg på surdeigsbølgen sammen med resten av Norges land. Etter mang et mislykket forsøk, begynte det å løsne, og baksten ble bedre og bedre. Såpass bra ble det faktisk, at naboer og kjente gjerne ville kjøpe. Det virkelige startskuddet kom da et familiemedlem ville ha Eva med på det årlige julemarkedet sitt, og spurte om hun ikke klarte å lage en del for å stå å selge på stand. Som sagt så gjort, og alt ble solgt ut – og bakeren fikk blod på tann.

Det er heldigvis kort vei fra ide til handling i et enkeltpersonsforetak, og det tok ikke lage tiden før et ubrukt kontor på gården i Eidsberg ble vurdert egnet som bakeri.

Så fra planen om kommersielt bakeri ble lagt våren 2021, til det sto ferdig, tok det knappe 4 måneder.

4) Lille Blad: Lille Blad er stolte av å kunne levere de beste råvarer ved hjelp av egenutviklet teknologi på en bærekraftig måte.

Plattformen deres vil gi bønder over hele Norge muligheten til å tilby lokalprodusert salat, kål, urter og mikrogrønt – året rundt!

Lille Blad dyrker i et beskyttet miljø med hjelp av kunstig intelligens og løsninger som ikke krever jord. Du kan derfor være sikker på det du spiser er trygt, uten sprøytemidler og av høyeste kvalitet.

Velbekomme!

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.