Østfolds første oppfølgingsklasse er i gang

Pressemelding
3 minutter lesetid

De som løslates fra fengsler i Sarpsborg, Halden og Indre Østfold får nå videregående opplæring i en egen oppfølgingsklasse i Sarpsborg sentrum.

Den høytidelige åpningen ble foretatt 2. desember med innledning av en rørt avdelingsleder Lars Magne Braarød Østby og områdedirektør Hilde Karin Kløvfjell. Det skjedde i helt nye lokaler i Pellygata midt i Sarpsborg sentrum.

– Dette er en gledens dag og vi har ventet lenge på å få en oppfølgingsklasse i regionen. Det er viktig for oss å gi videregående opplæring for ungdommen vår, det er starten på videre utdanning eller jobb, sa Kløvfjell da hun klippet snora som offisielt markerte åpningen.

Også for avdelingsleder Braarød Østby var det en stor dag.

– Våre elever er medmennesker vi snakker med hver dag, vi ser ofte gleden hos den enkelte innsatt når de lykkes i å tilegne seg ny kunnskap, gleden i at vi som skole gir dem litt normalitet i en ellers utfordrende hverdag, sier Braarød Østby som har jobbet i fem år med å realisere oppfølgingsklassen.

Foruten høytidelig snorklipp, ble det gitt omvisning i lokalene, bydd på hilsen fra Statsforvalteren, og orientert om innholdet i tilbudet. Det ble servert kanapeer laget av elever ved restaurant og matfag ved Ravneberget fengsel, elever derfra sto også for serveringer i de nye lokalene i Sarpsborg.

Opplæring, studieplasser og rådgivning

Tidligere i år søkte fylkesrådet om å opprette en slik oppfølgingsklasse for løslatte fra fengsler sørøst i Viken, nærmere bestemt Halden, Sarpsborg og Indre Østfold. Et lignende tilbud gis ti øvrige steder i landet.

ANNONSE

Nå er altså tilbudet på plass. Det er Borg videregående skole som har ansvaret for opplæringen.

– Her tilbyr vi blant annet opplæring i fellesfag innen yrkesfaglige programområder, selvstudieplasser, tilgang til PC og rådgivning med tanke på videre skolegang, forteller Leif Morten Jamissen som er koordinator for oppfølgingsklassen.

– Viktig tilbud

Fylkesråd for utdanning og kompetanse Heidi Westbye Nyhus er glad for at undervisningstilbudet nå er på plass også i denne delen av Viken.

– Dette er utrolig viktig og fint at vi har fått på plass dette tilbudet, og jeg er glad for at Borg videregående skole har tatt oppdraget. Mange innsatte ønsker å få en utdanning som øker sjansen for å få en jobb når de slipper ut. Det legger vi nå godt til rette for, sier hun.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.