GLEDER SEG: F.v. Kristian Magnus Røine (Mysenregionen), Monica H. Strand (daglig leder i Mysenregionen), Lucille Gaare Benjaminsen (Hjelp oss å hjelpe) og Anders Halvorsrød (i Bohemen Partyband). Foto: Simen Gislingrud

Slår på stortromma og arrangerer konsert

Mysenregionen AS i samarbeid med Mysen og Omegn Røde Kors, Kirkens Bymisjon og Hjelp oss å hjelpe avdeling Mysen ønsker velkommen til konserten «Hjem til Jul» lørdag 17. desember klokken 14.00.

Av: Adrian Sellstrøm og Simen Gislingrud

Denne hyggelige julekonserten er i bakgården ved Gjensidige Mysen og K2 (høyblokka). Bakgrunnen for konserten er veggmaleriet av Bing Crosby på endeveggen ved Gjensidige Vektergården. Bing Crosby er en velkjent julesanger, men kanskje like så viktig, en Mysenvenn.  

– Vi ønsker å bruke dette «rommet» som en fin innramming på en skikkelig julekonsert, som vi håper blir en langvarig tradisjon i byen vår, står det å lese i en pressemelding.  

Artistene som deltar er Rebekka Nyhus Teigen, Julie Ingeborg Engen og Bohemen Partyband. Det planlegges også blant annet bålpanner, julelys, sittebenker, og mye annet for å skape en skikkelig magisk juleatmosfære.  

Mange tar kontakt  

Normalt er fire-seks familier som ukentlig tar kontakt med Hjelp oss å hjelpe for mat og klær. Nå har pågangen eksplodert og i slutten av oktober hadde allerede 17 familier bedt om hjelp til jul.  

ANNONSE

– Pågangen mot jul kommer til å være enorm. Fristen for å søke er 1. desember, men erfaringsmessig så kommer forespørselen helt frem til julaften. HoåH mottar ingen statlige eller kommunale støtter, så de er 100% avhengig av giverne der ute. 

Strømmen blir dyrere. Rentene har økt, drivstoffkostnadene har økt og maten koster mer. Folk flest har dårligere råd, og mange forbereder seg på en tøff vinter. 

Stor og flott scene

– Vi har fått tak i Indre Østfold sin utendørsscene, den som kommunen leier ut, så vi har en ordentlig flott scene. Vi har kulisser her som vi tror kan være veldig koselig å ha nå før jul og vi slår litt på stortromma. Da er det litt opp til Indre Østfold-publikummet og kjenne sin besøkelsestid, sa Kristian Magnus Røine under et pressetreff tirsdag.

Samtidig er det også et julemarked i David Blidsgate med over 50 utstillere.

Monica H. Strand, daglig leder i Mysenregionen, legger til at alle aktivitetene er gratis.

ANNONSE

ANNONSE

Juletraileren besøkte Morenen

Branntilløp på skole