Klima- og miljøpris til Ane Magelssen Lindstad

Indre24
2 minutter lesetid

Årets vinner driver bruktbutikken Barneskatter i Askim der privatpersoner kan leie seg en plass til å selge brukt barnetøy og barneutstyr.

Ordfører Saxe Frøshaug delte ut Indre Østfold kommunes klima- og miljøpris for 2022 på det siste kommunestyremøtet i 2022. Magelssen Lindstad mottok diplom, gavesjekk og blomster.

(Saken fortsetter under)

Ordfører Saxe Frøshaug og Ane Magelssen Lindstad. Foto: Indre Østfold kommune

Juryen var samstemte i at Lindstad skulle tildeles prisen, og dette er juryens begrunnelse: 

Ane M Lindstad har stor interesse for miljø og gjenbruk og åpnet gjenbruksbutikken Barneskatter Askim i mai 2022. Her kan privatpersoner leie plass for å framby eget barnetøy og utstyr for salg, mens Lindstad tar seg av salget. Butikken er en av fem Barneskatt-butikker i landet.

Juryen vil framheve Ane Lindstads engasjement for gjenbruk og klima og som en god ambassadør for gjenbruksbransjen. Ifølge Verdensbanken står klesbransjen for rundt 10 % av verdens samlede CO2-utslipp. Gjenbruk i stedet for kjøp av nytt er et viktig bidrag på vei mot lavutslippssamfunnet. Juryen peker også på at salg av bruktklær og brukt utstyr bidrar til økt økonomisk bærekraft i en tid med generelt økte kostnader for barnefamilier.

Ane Lindstad har også tatt til orde for å få endret reglene for merverdiavgift slik at det ikke må betales merverdiavgift for brukt tøy og utstyr. Ved å tildele prisen til denne kandidaten håper juryen å øke oppmerksomheten rundt gjenbruk som en del av klimaløsningen og på hva hver og en av oss kan bidra med.

ANNONSE

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Foto: Indre Østfold kommune

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.